Da li znate koja je razlika između omleta i kajgane?
Ilustracija

Da li znate koja je razlika između omleta i kajgane?

Kada sledeći put neka dobra duša bude rada da vam spremi jaja za doručak i pita vas za želju, pazite šta ćete reći. Hoćete li omlet ili kajganu? U čemu je razlika?

Nekoliko jaja razbijenih direktno u tiganj, so i mućenje viljuškom metodom slobodnog razgibanog zgloba daće smjesu koja se isprži na vrelom ulju, muti se u tiganju i nastane najukusniji i najjednostavniji doručak na svijetu. I to je kajgana. Na kraju se dobije smjesa koja nije jednolična, vidi se i bjelance i žumance.

Ali ako u posebnoj činiji prvo umutite jaja i so, pa sipate u vreo tiganj, bez daljeg miješanja, pa još možete i kao palačinku da je okrenete, onda ste dobili omlet. Možete ga služiti zavijenog u tubu ili samo spuštenog iz tiganja, svejedno.

kajgana7

Važno je da ga ne presušite.

Sa omletom možete više da eksperimentišete, da dodajete i druge sastojke, od spanaća do kobasice, a dobijena smjesa će, pored toga što će biti ukusnija, biti i kompaktna. 

Žena Blic

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.