Remi ''ajkula'' i Španije, Crna Gora sa 4. pozicije u četvrtfinale
Foto: wpolo.me

RIO 2016

Remi ''ajkula'' i Španije, Crna Gora sa 4. pozicije u četvrtfinale

Vaterpolisti Crne Gore sa četvrtog mjesta idu u četvrtfinale. ''Ajkule'' su u posljednjem kolu grupe B igrali neriješeno sa Španijom 9:9, pa će u četvrtfinalu igrati sa pobjednikom grupe A a to su Grčka, Brazil ili Mađarska.

Ukoliko Grčka dobije Australiju, igraćemo sa ''helenima'' za polufinale.

Sjajna akcija na startu meča Crne Gore koju je Klikovac pretvorio u gol. Širanji je brzo izjednačio, a na sredini dionice Darko Brguljan je pogodio za 2:1. Molina je do kraja četvrtine poravnao rezultat.

Nakon tri minuta igre u drugoj dionici Mišić je bio strijelac trećeg gola za ''ajkule'', na plus dva povisio je Mlađan Janović na minut ipo do poluvremena. Strijelci su bili izuzetno raspoloženi u tom intervalu do pauze, najprije je Ečenike smanjio, Pasković je pogodio za 5:3, a Molina drugim golom smanjio na 5:4.

Loše smo otvorili treći period igre, serija Španaca od tri gola, pogađali su redom Munariz, Tahul i Roka za 7:5 na četiri minuta do kraja dionice. Smanjio je brzo Radović ali je istom mjerom uzvratio Espanjol. U posljednjim sekundama četvrtine Pasković je u kontri pronašao Janovića koji ne griješi i smanjuje na 8:7.

Darko Brguljan je otvorio golom posljednju dionicu za izjednačenje, a novi gol smo vidjeli na nešto više od dva minuta igre, strijelac je bio Fernandez za vođstvo Španaca od 9:8. Nakon što je Lopez odbranio Mišiću, Radović je ispravio grešku našeg reprezentativca za 9:9. Imali smo posljednji napad za pobjedu ali ga nijesmo iskoristili.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića u grupi savladali su Francusku 7:4 i selekciju Sjedinjenih Američkih Država (SAD) 8:5, dok su poraženi od Hrvatske 8:7 i Italije 6:5. Španija je upisala tri trijumfa i po remi i poraz.

Po dva gola za Crnu Goru postigli su Aleksandar Radović, Mlađan Janović i Darko Brguljan, a po jedan Filip Klikovac, Saša Mišić i Vjekoslav Pasković. U španskoj selekciji dvostruki strijelac bio je Giljermo Molina, dok su po jednom crnogorskog golmana Zdravka Radića savladali Balaž Siranji, Gonzalo Ećenike, Alberto Munariz,Rođer Taulj, Mark Roka, Albert Espanjol i Francisko Fernandez.

U ostalim mečevima B grupe, u 20 sati i 30 minuta sastaće se SAD i Italija, dok će u 21 sat i 50 minuta rivali biti Hrvatska i Francuska.

wpolo.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.