Ruska atletičarka suspendovana sa OI
Darija Klišina

RIO 2016

Ruska atletičarka suspendovana sa OI

Predsjednik Sveruske atletske federacije (ARAF) Dmitrij Šljahtin rekao je danas da je skakačica u dalj Darija Klišina isključena sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, na kome je trebalo da bude jedina ruska atletičarka u takmičenju, prenijela je danas ruska državna agencija Tass.

"Imamo kontradiktorne informacije, ali imamo potvrdu od našeg izvora u Riju da je Daša suspendovana u poslednji čas", rekao je Šljahtin, prenosi Beta.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani primio je žalbu Klišine na odluku da je sa takmičenja suspenduje Međunarodna atletska federacija (IAAF).

List Sovjetski sport objavio je ranije da je Klišina suspendovana iz Rija.

"Komisija IAAF je 6. avgusta objavila da odlaže odluku o doping prekršaja dok ne razmotri informacije Nezavisne komisije Svjetske antidoping agencije (WADA) koju vodi Kanađanin Ričard Meklaren. IAAF je posle svega odlučila je da povuče svoju odluku iz 9. jula da dozvoli Klišini da se takmiči u Riju i zatražio je od Darije da pruži svoje objašnjenje do 8. avgusta, što je ona i učinila", naveo je list.

"Uprkos tome, dva dana kasnije je antidoping komisija IAAF odlučila da suspenduje Dariju Klišinu sa Olimpijskih igara. Ona je tu odluku sa objašnjenjima dobila 12. avgusta, a danas, 13. avgusta, podnijela je žalbu CAS-u", piše list.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.