Budućnost bila blizu iznenađenja, novi trijum Đera
Opet poražene

Liga šampiona u rukometu

Budućnost bila blizu iznenađenja, novi trijum Đera

Ništa od iznenađenja u ''Morači'' i odbrane titule prvaka Evrope.

. Rukometašice Budućnosti nijesu uspjele da nanesu prvi poraz Đeru ove sezone u Ligi šampiona. U punoj dvorani, sjajnoj atmosferi ali i odličnom meču, u finišu presudilo je veliko iskustvo gošći, koje su slavile 22:21 (13:12). To je 11. trijumf Mađarica u Ligi šampiona, a za utjehu Budućnosti ostaje podatak da su prva ekipa koja je poražena sa manje od pet golova razlike od Mađarica ove sezone u elitnom takmičenju.

Jako slabo je Budućnost otvorila meč. Nakon deset minuta samo dva gola domaćina, a pet gošći. Razlika je rasla iz minuta u minut, bilo je i ’’+6’’ za Mađarice (5:11), a na deset minuta do kraja naše su smanjile na 8:12. U finišu Podgoričanke su dodale gas i serijom 4:0 na odmor otišle sa golom minusa 12:13.

U drugom dijelu Đer je održavao prednost do sredine nastavka, kada je Anđela Bulatović pogodila za 16:16. Prvo vođstvo Budućnosti donijela je Milena Knežević, a u 48. minutu imali smo dva gola viška 19:17. Večeras fenomenalna Cvijić pogodila je za 20:18, ali Amorim je brzo smanjila a Gorbic poravnala na osam minuta do kraja. Kada je najmanje trebalo, Mendi je zaradila dva minuta isključenja, što su Mađarice iskoristile da ponovo povedu. Međutim, Anđela Bulatović je u 56. minutu sjajno šutirala i svojim četvrtim golom poravnala rezultat (26:26). Imale su aktuelne šampionke Evrope napad za prokret, ali loša organizacija, i naravno kazna stigli su preko Loke. Nakon tajm-auta Adžića, Knežević je loše šutirala, ali je na svu sreću Budućnost dobila novi napad u kojem je imala igrača više, nakon isključenja Amorim. No, još jednom slabo organizovan napad, večeras veoma loša Knežević je još jednom loše šutirala, i poraz od 22:21. Ovi porazom Budućnost je izgubila i teorijske šanse da se plasira među četiri najbolje ekipe. (Analitika)