Felps osvojio rekordno 21. zlato na OI
Foto:AA

RIO 2016

Felps osvojio rekordno 21. zlato na OI

Najbolji plivač svijeta, Amerikanac Majkl Felps (31) povećao je broj olimpijskih zlatnih medalja osvojivši naslove na 200 metara leptir i u štafeti na 4x200 metara slobodno, pa sada ima čak 25 medalja s Olimpijskih igara, od čega 21 zlato.

Četvrtog dana OI u Riju Felps je na 200 metara leptir u sjajnoj trci stigao do 20. zlatnog odličja u karijeri. Amerikanac je do cilja stigao za 1:53.36 ispred srebrnog Japanca Masata Sakaija i 26 stotinki ispred Mađara Tamasa Kenderesija, dok je Le Klos ostao četvrti s 1:54.06.

Olimpijac s najviše medalja svih vremena je zatim pomogao SAD-u da osvoji još jednu medalju u štafeti 4x200 metara slobodno. Amerikanci su slavili s vremenom 7:00.66, odnosno 2.47 sekundi ispred srebrnih Britanaca.

SAD se trenutno nalaze na vrhu ljestvice sa ukupno 26 osvojenih medalja, od toga devet zlatnih, osam srebrnih i devet bronzanih.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.