Golmanka Angole postala apsolutni hit Igara u Riju!
Foto: Marko Đurica

Teresa na visini zadatka

Golmanka Angole postala apsolutni hit Igara u Riju!

Da je neko prije početka Olimpijskih igara u Riju rekao da će se ženska rukometna reprezentacija Angole nadigravati u Riju, rekli bismo mu da je lud. Nego taj neko očito je znao da Angola ima skrivenog aduta - golmanku Teresu Almeidu (28).

Angola je u prve dvije utakmice slavila protiv Rumunije i Crne Gore, a trenutno je na drugoj poziciji, odmah iza Brazila. Brazilke imaju bolju gol razliku.

Rukometne utakmice se vrlo rijetko dobijaju bez efikasnog napada tako da ga Angolke sigurno imaju, ali dobra odbrana je ta koja razlikuje dobre od najboljih. Pogotovo ako su golmani (u ovom slučaju golmanke) na visini zadatka. A Teresa Almeida je - sve.

Ova 28-godišnja golmanka Angole ima 170 centimetara i čak 98 kilograma. Pokazala se kao nepremostiva prepreka za protivnice, a u dvije utakmice skupila je 22 odbrane. A nije igrala sve vrijeme...

- Ponosna sam na to što sam debela - poručila je izrazito simpatična Angolka nakon dvije pobjede, ali dodala kako ipak namjerava da smrša.

- Želim stati u vjenčanicu pošto se udajem u decembru, kazala je ona.

24sata.hr

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.