Del Potro rasplakao Đokovića
Foto:Getty images

Eliminisan na startu OI

Del Potro rasplakao Đokovića

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković eliminisan je na startu Olimpijskog turnira u Riju, pošto je rano jutros u prvom kolu izgubio od Argentinca Huana Martina Del Potra 7:6 (7:4), 7:6 (7:2).

Meč je trajao skoro dva i po sata, a Del Potro, trenutno 141. igrač svijeta, zbog duge pauze zbog povrede, pružio je partiju kao u najboljim danima, ne dozvolivši Đokoviću nijednu brejk loptu.

Bio je to njihov 15. duel, tek četvrta pobjeda Argentinca, ali svakako vrlo bolna za Đokovića, poput one prije četiri godine u Londonu u borbi za bronzanu medalju.

Na kraju meča Đoković je prvi put u karijeri zaplakao i teren napustio u suzama.

Đoković čestitao je argentinskom teniseru na izvanrednom nastupu i pobjedi, dodavši istovremeno da je za njega to možda i najteži poraz u karijeri.

"Sve čestitke Delpu. Sjajan momak, još bolji teniser. Imao je mnogo poteškoća sa povredama godinama, sigurno je nedostajao tenisu, jer vidjeli ste šta može da odigra, pogotovu sa te forhend strane. Igrao je bolje u presudnim momentima. Sve što mi preostaje je da mu skinem kapu i čestitam na izvanrednom nastupu. Naravno da je ovo jako težak poraz, ako ne i najteži u mojoj karijeri", rekao je Đoković posle meča.

Đoković se izvinio svima koji su vjerovali u njega što ih je iznevjerio.

"To je sport, idemo dalje. Neću da zvučim kao da kukam. Cio život, sve što sam postigao u karijeri su mi podarili Bog i život i ja sam izuzetno zahvalan na tome. To je nešto nevjerovatno što sam doživio do sada u karijeri. Ove Igre su bile tako željno iščekivane, nisam mogao da pružim svoj maksimum i prikažem svoj tenis. Ne tražim izgovor, ali eto. Tužno je na ovaj način završiti", zaljučio je Đoković, navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

Del Potro će u drugom kolu igrati protiv Portugalca Žoao Souze, a Đokoviću za utjehu ostaje dubl sa Nenadom Zimonjićem.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.