Ajkule imaju jasan cilj u Riju –žele da ostanu u svjetskom vrhu
Foto:wpolo.me

Raspored utakmica vaterpolista na Olimpijskim igrama

Ajkule imaju jasan cilj u Riju –žele da ostanu u svjetskom vrhu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Olimpijskim igrama u Riju igra u grupi sa Francuskom, Hrvatskom, Italijom, SAD i Španijom.

Naši vaterpolisti doputovali su u srijedu veče u Olimpijsko selo, nakon što su završni dio priprema odradili u Hjustonu, a potom i u vaterpolo bazi, koja nije u okviru olimpijskog kompleksa.

Danas su prvi put trenirali u bazenu u kome će trenirati, a u subotu od 19 i 30 po brazilskom, i pola sata iza ponoći po našem vremenu za njih počinje tunrir, utakmicom sa Francuskom.

„Nije dobro što prvi meč igramo sa Francuzima, iako je riječ o ekipi, koja je, na papiru, najslabija i koja ne bi trebalo da nas ugrozi. Poslije prvog meča čekaju nas paklene utakmice i možda bi bilo dobro da smo imali jedan duel nešto slabijeg inteziteta. Ipak, svaka prva utakmica je teška, ne samo za nas, već i za sve ekipe ili pojedince u svakom sport. Nama je najvažnije da krenemo pobjedom, nebitno kojim rezultatom. I jedan gol bio bio dovoljan, ali ako možemo da ih pobijedimo sa deset razlike, uradićemo to“, kaže Mlađan Janović.

„Meni ne smeta što igramo sa Francuzima. Slabiji su od nas, ali ne smijemo da ih unaprijed da ih otpišemo. Ipak, to je, na papiru, najlakši meč, pa je dobro što ćemo osjetiti bazen i ambijent, što će momci koji su prvi put na Igrama morati da se izbore sa tenzijom i teretom koje nosi učešće na ovakvom takmičenju“, naglasio je Aleksandar Ivović.

Ajkule ima jasan cilj u Riju – žele da ostanu u svjetskom vrhu, da se bore za medalju.

„Kako dani budu odmicali, iz meča u meč, mislim da ćemo biti osve bolji i da ćemo biti u stanju da uradimo ono za šta smo došli, a to je da dođemo do samog kraja. Mislim da smo dovoljno iskusna ekipa, kvalitetna, za mnoge od nas su ovo treće Olimpijske igre, i znamo šta nas čeka. Zbog toga i kažem da je ovo jedinstvena šansa da iskoristimo potencijal koji imamo“, rekao je Janović.

„Došli smo sa velikim ambicijama – ne krijemo da želimo jednu od medalja. Uložili smo dosta napora minula dva mjeseca, nadam se da će se isplatiti i da ćemo ispuniti neke sportske snove. Imali smo nesrećne poraze u Pekingu i Londonu, ali mene to ne demorališe, naprotiv – motiviše da nastavim dalje. Iskusni smo, znamo gdje smo griješili u prošlosti, vjerujem da se neće ponoviti u Riju“, ističe Aleksandar Ivović.

Rivali u drugoj grupi biće Srbija, Grčka, Australija, Japan, Mađarska i Brazil.

Plasman u četvrtfinale izboriće po četiri najbolje selekcije iz grupe.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru biće održane od 5. do 21. avgusta.

Crnogorska reprezentacija treći put nastupiće na Olimpijskim igrama, a do sada nema olimpijsku medalju.

Prethodna dva nastupa, u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine, završila je porazom u mečevima za bronzanu medalju.

RASPORED:

7. avgust (nedjelja, 00:30h) CRNA GORA – FRANCUSKA

9. avgust (utorak, 01:50h): CRNA GORA – HRVATSKA

10. avgust (srijeda, 18:00h): CRNA GORA – ITALIJA

12. avgust (petak, 16:40h): CRNA GORA – SAD

14. avgust (nedjelja, 17:50h): CRNA GORA – ŠPANIJA

wpolo.me/reprezentacija.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.