Lazanje sa spanaćem i pečurkama

Recept dana

Lazanje sa spanaćem i pečurkama

Za današnji ručak spremite lazanje sa spanaćem i pečurkama. Najveća vrijednost spanaća je u bogatstvu minerala i vitamina, a veoma maloj energetskoj vrijednosti namirnice. Izdvaja se sadržaj vitamina A i K, folata i luteina važnog za prevenciju određenih bolesti oka, kao i bogatstvo kalcijuma, magnezijuma, fosfora i kalijuma.

Sastojci:

500 g kora za lazanje

300 g pola veze peršunovog lišća

400 g pečuraka

3 kašike ulja so biber

2 čena bijelog luka

300 ml mlijeka

2 kašike brašna

Priprema:

Spanać dobro oprati i na kratko obariti u vreloj vodi. Obaren spanać ocijediti i sitno isjeckati. U drugoj posudi na malo vrelog ulja izdinstati sitno sjeckane pečurke, dodati bijeli luk, brašno i lagano nalivati mlijekom do određene gustine.

Začiniti i kuvati 3-4 minuta. U dublju vatrostalnu činiju sipati malo sosa od pečuraka, prekriti korama za lazanje, pa opet sipati malo sosa. Preko sosa staviti polovinu obarenog spanaća, malo posoliti i ponoviti postupak još jednom.

Preko poslednje kore sipati preostali sos i staviti u rernu da se ispeče na 200*C, oko 30 minuta.

Nezavisne novine

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.