Crno jezero ne prestaje da očarava (Foto)

Slika govori više od riječi

Crno jezero ne prestaje da očarava (Foto)

Slika u pojedinim trenucima, govori više od hiljadu riječi, a to se definitivno može primijeniti kada su u pitanju prirodne ljepote Crne Gore!

Ukoliko vam ne prijaju visoke temperature, i ne volite mnogo vremena da provodite na plaži, onda su npr. jezera na sjeveru Crne Gore, pravi izbor za vas. Koji god da izaberete nećete pogriješiti.

25crnoshutterstock

Crno jezero je ledničkog porijekla, i smješteno je na planini Durmitor, i to na 1416 metara nadmorske visine. Sastavljeno od Malog i Velikog jezera, posmatrano iz vazduha, Crno jezero ima oblik leptir mašne, a još obraslo gustom borovom šumom, slika je potpuna. Ovo jezero leži u podnožju vrha Međed, i ima površinu od 0,515km2. Kada govirimo o nekim njegovim osnovnim karakteristikama, treba napomenuti da dubina i površina jezera variraju tokom cijele godine.

commonswikimediaorg

Npr., pri maksimalnom vodostaju, dužina jezera iznosi 1.155 metara, dok je njegova najveća širina 810 metara. Tokom cijele godine, Crno jezero je veoma posjećeno od strane brojnih turista, koji žele da uživaju u ljepoti koju vide pred sobom kako tokom ljetnjih, tako i tokom zimskih mjeseci. Pejzaži su na ovom području nevjerovatni, što je samo još jedan primjer, kako priroda sve uredi, bez uplitanja čovjeka, a svako ko posjeti Crno jezero, samo se iznova divi onome što vidi pred sobom. Planina, jezero, gusti durmitorski bor koji sve to oivičava – jednostavno, ne možete a da ne uživate!

Tokom ljetnjih mjeseci, temperatura vode jezera iznosi preko 22 stepena, tako da oni koji vole, mogu uživati i u kupanju, sa sve pogledom na Durmitor!

Crno jezero predstavlja pravi simbol durmitorskog kraja, mjesto koje se otkriva iznova i iznova, čuvajući svoje bogatstvo decenijama unazad, i pružajući jedinstveni doživljaj generacijama koje dolaze. Nebitno da li ste ga posjetili ili tek planirate, nikako nemojte propustiti da i ovog ljeta zakoračite u njegove ljepote, i u društvu četinara spoznate spokoj i uživanje, koje samo priroda može da podari!

Kolektiv

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.