Seks u troje: Eksperti savjetuju koji su ključni koraci u eksperimentisanju
Ilustracija

Ako ste radoznali

Seks u troje: Eksperti savjetuju koji su ključni koraci u eksperimentisanju

Seks utroje nije svima prihvatljiv čin, ali ako imate želju da eksprimentišete stručnjaci savjetuju da morate izvršiti dobre pripreme i temeljit razgovor s partnerom.

Ekspert Madison Misina kazala je kako su, osim pristanka partnera, tri pravila ključna: zaštitite se, potrudite se da svima bude ugodno i zabavite se.

Potražite treću osobu na pravom mjestu

"Možete pitati prijatelja da li je zainteresovan ili možete otići u bar i da "pokupite" nekoga. Treću osobu možete pronaći i putem aplikacija za ljubavne sastanke", kaže Misina.

Tu je i mogućnost angažovanja seksualne radnice

"Bitno je da ne pristanete na to ako ne želite. Ako vas partner time ucjenjuje, ostavite ga jer vas ne zaslužuje", poručila je.

Uskladite ritam s vašim partnerom

"Bitno je da niko ostane na cjedilu. Uvijek ima partner koji želi više od drugog partnera, ali potrebno je postaviti granice tempa i poštovati ih", savjetuje Missina.

Jasne granice

Treba utvrditi pravila i odrediti ko šta smije, a šta ne smije da radi, koje igrače se mogu koristiti i da li partner smije da penetrira u treću osobu.

Mijenjajte kondome

Bitno je da se zaštitite i koristite posebne kondome za svakog od seksualnih partnera.
"Ukoliko se odlučite na seks bez zaštite uradite testiranje", kazala je Misina.

Ako ste u vezi povežite se ponovo s partnerom

Ako ste s partnerom učestvovali u seksu u troje bitno je da se ponovo povežete s njom/njim nakon eksperimenta.

"To može biti zajedničko kupanje ili jednostavno sjedenje i ispijanje pića gdje možete razgovarati o svemu što je bilo. Bitno je da uradite sve ono zbog čega se partneri osjećaju voljeno i sigurno", naglasila je Misina dodavši kako je najbitinija psihička priprema za ovakav čin.

Klix.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.