Čokoladna torta bez brašna sa samo tri sastojka
Ilustracija

Recept

Čokoladna torta bez brašna sa samo tri sastojka

Zagrijte rernu na 130 stepeni. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.

Izlomi čokoladu na kocke i otopi na pari, pa kad se otopi umiješaj na kocke narezan maslac. Miješaj dok se ne rastopi. Pjenasto umuti žumance i dodaj ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu.

U drugoj posudi istuci čvrsti snijeg od bjelanaca, pa kašiku po kašiku dodaj u pripremljenu smjesu. Miješaj lagano dok ne postane kompaktna. Izlij je u pripremljeni kalup i pokrij folijom. Kalup stavi u veću posudu za pečenje, napuni je vrućom vodom do pola kalupa.

Peci je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana. Ostavi je da se ohladi te ukrasi bobičastim voćem po želji.

Sastojci:

175 g tamne čokolade

7 jaja

140 g maslaca

Zdravakrava.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.