Cvijić: Možemo da ih pobijedimo!
Večeras protiv favorizovanog Đera

Budućnost večeras sa Đerom

Cvijić: Možemo da ih pobijedimo!

Rukometašice Budućnosti igraće večeras u Podgorici protiv Đera utakmicu petog kola Glavne runde Lige šampiona. Ukoliko smanje broj tehničkih grešaka i odigraju bolje odbranu nego u Randersu, Podgoričanke mogu pobijediti favorizovani Đer, kazala je pivot podgoričkog tima Dragana Cvijić.

 

"Imamo iskustvo iz prve utakmice gdje nijesmo uspjeli da na pravi način odgovorimo na njihovu igru. Spremili smo se dobro i samopouzdanje nam je na visokom nivou. Igraćemo protiv Đera najbolje što možemo, nastojaćemo da smanjimo broj tehničkih grešaka, a prije svega moramo odigrati odbranu bolje nego u Randersu. Ukoliko to uspijemo možemo ih pobijediti", kazala je Cvijić.

Đer je prvi međusobni duel pred svojim navijačima dobio 27:17. U dosadašnjem dijelu Glavne runde ima maksimalan učinak, a zabilježio je i svih šest pobjeda u prvom dijelu Lige šampiona. Budućnost je u Glavnoj rundi upisala po pobjedu i remi i dva poraza.

 Pivot Katarina Ježić smatra da je predstojeća utakmica idealna prilika da Budućnost pobijedi najbolju ekipu u najjačem takmičenju ove sezone.

"Ključ pobjede je u nama i smatram da ako budemo kao jedno na terenu da ih možemo pobijediti. Nadam se da će i odbrana odigrati kako treba, jer iz dobre odbrane kreće i kvalitetan napad", rekla je Ježić.

Đer i Budućnost bili su rivali u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona, u kojem je podgorički tim bio uspješniji i osvojio trofej. Početak duela u dvorani Morača zakazan je za 19 sati. U drugom meču te grupe Larvik je u Randersu pobijedio istoimeni danski tim 31:26 (15:15) i zabilježio treću pobjedu u Glavnoj rundi. (Analitika)