Od „Jutjuba“ zarada od 8 miliona dolara
Feliks Kjelberg

Od „Jutjuba“ zarada od 8 miliona dolara

Kompanija švedske zvijezde na popularnoj društvenoj mreži „Jutjub“ koja se predstavlja kao PewDiePie, u 2015. godini imala je zaradu od 8,1 miliona dolara, pokazuje godišnji izvještaj u Švedskoj.

PewDiePie, čije je pravo ime Feliks Kjelberg, poznat po svojim humorističkim i sirovim komentarima na video-igre.

Feliks ima gotovo 50 miliona pratilaca na svom Jutjub kanalu, više od Džastina Bibera i Rijane, prenosi Rojters.

Magazin Tajm proglasio je 26-godišnjeg Šveđanina koji živi u Brajtonu u Velikoj Britaniji, jednim od 100 najuticajnijih osoba današnjice.

Kako prenosi RTS, njegova kompanija "Pewdie Productions AB" prijavila je rast profita od 12 odsto u 2015, dok je sam prihod porastao za 18 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.