Ledene kokos kocke sa jagodama
Ilustracija

Recept

Ledene kokos kocke sa jagodama

Sastojci:

5 bjelanaca

5 kašika šećera

2 kašike brašna

1 prašak za pecivo

100 g kokosa

200 ml hladnog mlijeka za prelivanje kore

Fil 1:

500 g jagoda

200 g šećera

2 pudinga od jagode

250 ml vode

Fil 2:

5 žumanaca i 7 kašika šećera

5 kašika gustina

500 ml mlijeka i 200 g putera

100 g šećera u prahu

Za dekoraciju: 200 g šlaga umućen sa 300 ml kisjele vode

Priprema:

Ovako se pravi kora:

Umutiti bjelanca u čvrst šam, dodati šećer i još mutiti. Potom umiješati brašno s praškom za pecivo i kokos, pa sve lijepo sjediniti. Dobijenu smjesu sipati u papirom za pečenje postavljenu pravougaonu tepsiju i peći koru u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru odmah preliti hladnim mlijekom i ostaviti da se ohladi.

Fil 1:

Jagode usitniti blenderom, dodati šećer i kuvati. Posebno rastvoriti prašak za puding u vodi, pa sipati u proključalu masu. Miješati dok se ne zgusne, a zatim skloniti s vatre.

Fil 2:

Žumanca umutiti sa šećerom, gustinom i 100 ml mlijeka, te ukuvati u preostalo proključalo mlijeko na šporetu. Penasto izmiksati puter sa šećerom u prahu i sastaviti ga sa ohlađenim kremom od žumanaca i mlijeka.

Finalni postupak:

Šlag ulupati s kisjelom vodom. Na koru nanijeti fil broj 1. i poravnati, premazati filom broj 2. i dekorisati umućenim šlagom.

Lepotaizdravlje.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.