Facebook u drugom kvartalu ostvario prihode od 6,44 milijarde dolara
Ilustracija

Bilježi i povećanje broja aktivnih korisnika

Facebook u drugom kvartalu ostvario prihode od 6,44 milijarde dolara

Kompanija Facebook saopštila je da je u drugom kvartalu ove godine ostvarila prihode od 6,44 milijarde dolara, što je za 59 posto više u odnosu na ostvarene prihode u istom periodu prošle godine.

Nakon sinoćnjeg zatvaranje Njujorške berze, kompanija Facebook Inc, vlasnik najmasovnije društvene mreže na svijetu, objavila je da je u drugom kvartalu ove godine ostvarila 6,44 milijarde dolara, a u istom periodu prošle godine prihodi su joj iznosili znatno manje, 4,04 milijarde.

Facebook je u drugom kvartalu godine koji je zaključen sa 30. junom ostvario ukupni profit od 2,05 milijardi dolara, što je za 186 posto više u odnosu na čistu zaradu ostvarenu u istom periodu prošle godine kada je ona iznosila 719 miliona dolara.

Kompanija bilježi i povećanje broja aktivnih korisnika, onih koji ulaze na tu društvenu mrežu svakog dana i onih koji to čine najmanje jednom mjesečno.

Dnevno je na Facebook mrežu u periodu od počerka aprila do kraja juna ulazilo u prosjeku 1,13 milijarde korisnika. Velika većina, čak 1,03 milijarde tih korisnika koriste aplikaciju te društvene mreže na mobilnim aparatima.

Povećanje korisnika koji svakog dana koriste Facebook ostvareno je za 17 posto u odnosu na prošlu godinu, a na sličan način povećan je i boj korisnika koji se na mrežu prijavljuju najmanje jednom mjesečno. Takvih je u drugom kvartalu ove godine bilo 1,71 milijarda.

Vrijednost dionica Facebooka na berzama sinoć su porasle za 6,7 posto. Međutim, analitičari tvrde da će tek danas biti utvrđena realna vrijednost Facebookovih dionica jer smatraju da su sinoćnja povećanja vrijednosti zabilježena pod dojmom neočekivano pozitivnih rezultata poslovanja te kompanije.

AA

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.