Ban Ki Mun poziva na olimpijski mir
Ban Ki Mun

Ban Ki Mun poziva na olimpijski mir

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun pozvao je danas zaraćene strane širom svijeta da polože oružje tokom predstojećih Olimpijskih igara u Rio de Ženeiru.

"Sve zaraćene strane u svijetu pozivam da tokom predstojećih Olimpijskih igara uvedu primirje i polože oružje", rekao je generalni sekretar UN.

On je u video snimku objavljenom na tviteru naveo da Međunarodni olimpijski komitet i UN blisko saradjuju na "globalnom miru i harmoniji".

"Čestitam svim sportistima i svim navijačima koji će u nedeljama koje dolaze ispuniti sportske dvorane u Riju. Olimpijske i Paralimpijske igre slave ono najbolje od čovječanstva", rekao je Ban Ki Mun. 

Generalna skupština UN od 1993. godine usvoja rezolucije u kojoj se poziva na olimpijsko primirje. Medjutim, kako piše agencija AP, sukobi u svijetu su se nastavljali bez obzira na to da li su u toku Olimpijske igre ili ne.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.