Osam koraka kako da vratite strast u krevetu
Foto:Profimedia

Preduzmite nešto dok ne bude prekasno

Osam koraka kako da vratite strast u krevetu

Nakon određenog vremena, strast u svakom braku splasne. Ipak, postoji jednostavan trik da vratite varnice u postelju!

Kada parovi primijete da osjećaji intimnosti i strasti isparavaju iz bračne postelje, imaju dvije opcije - da pronađu strast sa strane, ili da pokušaju da je vrate u svoj brak.

Kada se odluče za drugu opciju, uglavnom biraju pogrešna sredstva, poput seksi donjeg veša, igračkica za odrasle i sličnih stvari koje ne djeluju na duže staze. Iako zvuči kao kliše, ključ je u komunikaciji.

Seks terapeuti otkrivaju da, kada partner osjeti da je željen i cijenjen i van bračne postelje, želja za seksom će značajno porasti. Zato psiholog Gurit Birnbaum predlaže sljedećih osam koraka da vratite intimnost u bračni krevet.

ZAKAŽITE SEKS I VRIJEME ZA INTIMU

Često se dešava da parovi provedu i mjesec dana bez seksa zato što od umora prosto zaborave na intimnost. Koliko god djelovalo birokratski, zakažite dan u nedjelji kada ćete imati seks, šta god da vam se desilo tog dana. Kada vam to pređe u naviku, pojaviće se želja i za više seksa.

ISKLJUČITE TELEFON

Iako svi znamo da je izuzetno nepristojno piljiti u telefon dok smo za stolom ili dok razgovaramo sa drugima, kod kuće zaboravljamo na ta pravila, i razgovore sa partnerima obavljamo mehanički, dok nam je sva pažnja usmjerena na ekran. Odložite telefon i zaista porazgovarajte, oboje ćete se osjećati mnogo bolje.

POTRUDITE SE

Kada nas iznerviraju na poslu, u saobraćajnoj gužvi, u redovima u banci, često se istresamo na djeci i partneru. Potrudite se da kada dođete kući sa sobom donesete pozitivnu energiju, kako biste smanjili nivo stresa cijele porodice.

KONTAKT OČIMA

Kada intimnost izostane na duže staze, isprobajte ovu jednostavnu vježbu koja će vas opet povezati sa partnerim. Sjedite jedno preko puta drugog i gledajte se u oči, a pritom duboko dišite. Brojna istraživanja pokazala su da dubok kontakt očima pojačava osjećaj strasti, želje i instimnosti.

POSTAVITE GRANICE

Svakodnevnica crpi vašu energiju i sitnice često umiju da nas udalje od partnera. Zato pokušajte da napravite intimnu atmosferu za sebe i partnera - zaključavajte vrata spavaće sobe, izađite nekad sa partnerom, a djecu ostavite na čuvanju kod bake ili bebisiterke, pokušajte da zaboravite na posao čim napustite zgradu. Uradite sve kako biste stvorili prostor za sebe i partnera.

ISTRAŽUJTE SVOJE I PARTNEROVO TIJELO

Nakon par godina veze, i vi i partner tačno znate koje dugmiće treba da ispritiskate kako biste što brže došli do orgazma, pa se tako seks pretvara u rutinu. Zato krenite da ponovo otkrivate seks jedno sa drugim.

ISKUSITE AVANTURU ZAJEDNO

Kad god možete, idite negdje sa partnerom sami, makar i na jedno popodne ili vikend, ako je već nemoguće da provedete cio odmor sami. Radite zanimljive i avanturističke stvari i van spavaće sobe.

VRATITE ROMANTIKU U ODNOS

Jeste teško da nakon godina zajedničkog života ponovo osjetite one leptiriće koje ste osjetili kada ste tek počeli da se zabavljate, ali krenite da idete na sastanke kao tek počinjete da se upoznajete - tako ćete se prisjetiti zašto ste se uopšte i zaljubili u partnera.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.