Klasično djelo pravnog nasilja i samovolja Danilovića
Goran Danilović

DPS Pljevlja

Klasično djelo pravnog nasilja i samovolja Danilovića

Opštinski odbor DPS Pljevlja kritikovao je odluku ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića da otpusti načelnika Područne jedinice Pljevlja za vanredne situacije, Muamera Hadžalića.

"Polazeći od citata da je „Depresivno stanje dato čovjeku da bi razmišljao o sebi“, pokušavamo da  razumijemo potez koji je sproveo u djelo „ad hoc“ ministar policije g-din Danilović potpisivanjem rješenja o otkazu načelnku PJ Pljevlja, za teritoriju opštine Pljevlja i Žabljak,  Direktorata za vanredne situacije g-dinu Muameru Hadžaliću", saopštili su iz DPS-a.

 Međutim, kako ističu, trenutnim stanjem u kojem se nalazi ministar neće se baviti, ali pravnim nasiljem koje sprovodi sa tog mjesta svakako hoće.  

"U konsultaciji sa advokatom,ovaj  gest ministra se može kvalifikovati kao klasično djelo pravnog nasilja i samovolje. Djelo za koje je USLOVNO osuđen g-din Hadžalić nije imalo niti ima ikakve posledice po instituciju u kojoj je zaposlen, što govori i činjenica da je na istu funkciju ponovo izabran u maju ove godine. Na još jedan mandat, Hadžalića je preporučio njegov dosadašnji rad, stručnost, kao i ljudske, moralne  i profesionalne sposobnosti . Po obrazovanju profesor odbrane i zaštite ,cijeli svoj radni vijek je posvetio poslovima civilne zaštite i dobijao najbolje ocjene za doprinos radu u ustanovi u kojoj je radno angažovan", navode iz pljevaljskog DPS-a.

 Prema njihovim riječima, očigledno je da se  radi o klasičnoj nemoći aktuelnog ministra, koji na ovaj način pokušava da uđe u još jednu političku kampanju,  sa pozicije jedne od najvažnijih funkcija u Vladi, ali i sa pozicije novog „šefa“ DEMOSA.

"S toga razumijemo  zašto se ministar nalazi u panici, jer se  bliži dan  izbora kada će građani nedvosmisleno reći šta misle o ministru Daniloviću i njegovom učinku na poslovima u MUP-u. Članovi OO DPS Pljevlja osuđuju ovakav način političke borbe aktuelnog ministra i poručuju da će se , u narednom periodu kao i do sad,  boriti svim pravnim i političkim sredstvima kako bi žaštitili politiku i članove DPS-a  od  bahatosti i nemoći bilo kojeg  pojedinca, pa i ministra policije", zaključuje se u saopštenju. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.