Formiran „Pokret sa Rusijom uvijek“
Nebojša Jušković

Jušković saopštio

Formiran „Pokret sa Rusijom uvijek“

S obzirom na politički kriminal koji traje već nekoliko mjeseci, kada je skandaloznom presudom Upravnom suda donijeta odluka da se na osnovu falsifikovanih dokumenata Demokratska stranka jedinstva preda funkcioneru političke frakcije DEMOS, rukovodstvo, članstvo i simpatizeri DSJ-a donijeli su odluku da formiraju ''Pokret sa Rusijom uvijek'', saopštio je danas mr Nebojša Jušković, eks predsjednik DSJ.

Kako navodi mr Jušković, oni su na ovaj korak prinuđeni usljed pravnog nasilja ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića, koji je odbio da reaguje na očigledno falsifikovanje službene isprave od strane njegovog partijskog kolege dr. Radovana Asanovića i koji time direktno guši jedinu prorusku stranku u Crnoj Gori. 

„Da ironija bude veća, u cijelu kriminalnu političku igru osim Danilovića uključen je i Upravni sud, koji je raspravu po žalbi legitimnih predstavnika DSJ zakazao tek za septembar, čime je naša organizacija lišena mogućnosti učešća na sledećim izborima“, naglasio je Jušković. 

On je napomenuo da u stranci vjeruju da je zakazivanje rasprave po žalbi za septembar urađeno namjerno:

„Imamo mnogo osnova da vjerujemo da je ovo urađeno sa umišljajem da se zaustavi jedini politički subjekt koji se protivi ulasku Crne Gore u Evropsku Uniju i koji promoviše članstvo Crne Gore u svim ekonomskim, političkim i vojnim asocijama čiji je osnivač Rusija“.  

Jušković ističe da će „Pokret sa Rusijom uvijek“ nastaviti da se bori za sve iste ciljeve iz programa DSJ, a biće otvoren za sve protivnike ulaska Crne Gore u NATO i EU, bez obzira na vjersku i nacionalu i ideološku pripadnost. 

„Jačanje bratskih veza sa Rusijom i učlanjenjem u sve međunarodne organizacije je preduslov za izlazak Crne Gore iz duboke ekonomske, moralne i duhovne krize u koju su nas uvele evroatlanske pozicione i opozicione elite. Promjenom spoljnopolitičkog kursa koji je zagovarala DSJ a sada „Pokret sa Rusijom uvijek' je početak neokolonijalnog oslobađanja Crne Gore“, naglasio je mr Jušković.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.