Regionalna liga kreće 2018., šampionu 2,5 milona eura
ilustracija

Takmičenje klubova bivše Jugoslavije

Regionalna liga kreće 2018., šampionu 2,5 milona eura

Regionalna liga sa prostora bivše Jugolasvije mogla bi da počne 2018. godine godine, izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

On je gostujući na televiziji Arenasport rekao da postoji koncept koji je podržala Evropska fudbalska unija.

"Ideja je da se igra paralelno sa domaćim takmičenjem, a održavalo bi se između februara i maja. Same nagrade ne bi bile male, već bi bile veoma značajne i imale bi velikog uticaja na budžete svih klubova", rekao je Kokeza.

Prvi čovjek srpskog fudbala izjavio je da bi šampion tog takmičenja prihodovao oko 2,5 miliona eura, kao i da bi prvih osam ili devet timova zaradilo najmanje 700.000 eura.

"Mislim da sam dobro zapamtio brojke", poručio je Kokeza.

Šampion bi imao prohodnost u Ligu šampiona, dok je plan da iz Srbije i Hrvatske učestvuju četiri kluba, Bosna i Hercegovina imala bi dva predstavnika,  a Crna Gora, Makedonija i Slovenija jednog.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.