BP: Mještani sela Bojišta i zaseoka Sopljače

Infrastruktura na seoskom području u katasrofalno lošem stanju

BP: Mještani sela Bojišta i zaseoka Sopljače "kod puta bez puta"

Da je putna infrastruktura na seoskom području Bijelog Polja u katasrofalno lošem stanju najbolje potvrđuje seoski putni pravac prema selu Bojišta i zaseoku Sopljače, navodi Radomir Jokić odbornik DF-a i predsjednik PzP-a Bijelo Polje.

Sa magistralnog puta iz Ravne Rijeke ovaj makadamski putni pravac nastavlja i prema željezničkom stajalištu Ravna Rijeka. 

Dužina  makadamskog puta do željezničkog stajališta od 650 m u jako lošem je stanju tako da je do istog veoma teško mogu doći niska putnička auta. Ovaj putni pravac za selo Bojišta i Sopljače koriste i jedini im je put za više od dvadesetak stalno naseljenih porodica koje žive na ovom prostoru. Drugog puta i druge veze do magistrale  nemaju te stoga sa nestrpljenjem očekuju od lokalnog sekretarijata za Saobraćaj  da im omogući i dodijeli buldožer makar par sati kako bi se popravio i u pristojno stanje doveo put - saopštava Jokić i dodaje da Mjesna zajednica nije u mogućnosti  da ove godine izdvoji i na ovaj putni pravac pošalje buldožer.

Preljub Rudić iz Sopljača čija porodica živi na ovom prostoru i svakodenevno koristi ovaj putni pravac do magistrale u Ravnoj Rijeci smatra da je krajnje vrijeme da se popravi  ovaj putni pravac do željezničkog stajališta i dalje prema Bojištima.

- Prije više od 15 godina postojala  je ideja i obećanje od lokalnih vlasti da se makadamski put od magistrale do željezničkog stajališta u Ravnoj Rijeci u dužini od 650 m asfaltira.Evo do današnjeg dana od te namjere i obećanja nema ništa, očekujemo i nadamo se da će se jednog dana ostvariti jer bi i  straterški bilo intersantno za Željeznički prevoz Crne Gore da ima asfaltirani put do stajališta-.

Put su dodatno zadnjih dana oštetile bujične vode i mještanima Bojišta i Sobljača zadale glavobolju. 

Mještani ovog kraja kao i oni koji dolaze na svoja imanja nadaju se da će ovaj putni pravac dobiti buldožer kako bi se put doveo u normalno stanje a time i omogućilo  normalno funkcionisanje jer su ovako, kako kaže Jokić "kod puta bez puta".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.