"Mercedes-Benc“ predstavio "Future Bus" - autobus koji sve radi sam

Njemački proizvođač luksuznih automobila „Mercedes-Benc“ predstavio je svoj model gradskog „Autobusa budućnosti“, koji, praktično, sam planira svoje putanje, štedi benzin i puni mobilne telefone.

"Future Bus", dug 12 metara, nevjerovatno prostranog izgleda, opremljen je mnogobrojnim kamerama, kao i radarom sa dometom koji se proteže 200 metara omogućavajući vizuelizaciju opasnosti na putu u tri-de tehnologiji, namijenjen je za putovanja od oko 20 kilometara, piše Bi-Bi-Si a prenosi RTS.

Kako se navodi, „Mercedes-Benc“, proizvođač kojeg „nerado“ povezujemo sa javnim prevozom, udružio se sa, takođe njemačkim proizvođačem automobila, „Dajmlerom“, u stvaranju ovog upadljivog samovozećeg autobusa oštrog dizajna, koji odiše modernizmom i elegancijom.

Mercedesovautobusbuducnostifoto5

Koristeći najmoderniju tehnologiju kompanije „Gradski pilot“, smatra se da će ovim vozilom biti omogućena glatka, predvidiva i energetski efikasna vožnja, što, očigledno, trenutno predstavlja kvalitete koje današnji autobusi nemaju.

Iako najava ukazuje na obećavajuću perspektivu, ipak se vjeruje da će proći izvjesno vrijeme dok ovakva vrsta prevoza ne bude viđena u saobraćaju iako bi, kako se vjeruje, on omogućio brže, sigurnije i udobnije kretanje ljudi.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.