Razriješen načelnik PJ Pljevlja, zloupotrijebio službeni položaj
Goran Danilović

Danilović potpisao

Razriješen načelnik PJ Pljevlja, zloupotrijebio službeni položaj

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović potpisao je danas rješenje kojim M.H., načelniku Područne jedinice Pljevlja, za teritoriju opština Pljevlja i Žabljak Direktorata za vanredne situacije, prestaje radni odnos kod Ministarstva unutrašnjih poslova jer je pravosnažnom presudom osuđen za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za rad u državnom organu.

Iz resornog Ministarstva je saopšteno da je M.H., bio nadležan za teritoriju opština Pljevlja i Žabljak u Direktoratu za vanredne situacije, i da mu radni odnos kod Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) prestaje jer je pravosnažnom presudom osuđen za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za rad u državnom organu.

Zakonom o državnim službenicima i namještenicima propisano je da u državnom organu može da zasnuje radni odnos lice koje nije osuđivano za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za rad u državnom organu.

„Pravosnažnom presudom Osnovnog suda u Pljevljima, M.H. je oglašen krivim za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u pomaganju i osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest mjeseci“, saopštili su iz MUP-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.