Odbojkaši Crne Gore 49. na svijetu
Odbojkaši CG

Zaradili 5 bodova

Odbojkaši Crne Gore 49. na svijetu

Petim mjestom u ovogodišnjoj trećoj diviziji Svjetske lige, ukupno 26. u ovom takmičenju (računajući i prve dvije kvalitativne grupe), odbojkaši Crne Gore su zaradili pet bodova.

Takav učinak donio je, međutim, izabranicima Slobodana Boškana pad na najnovijoj rang listi Svjetske odbojkaške federacije – „crveni“ se sada nalaze na diobi 49. mjesta, za Čileom i Trinidad i Tobagom, sa po 11 bodova.

Crna Gora je na prethodnoj listi, u oktobru prošle godine, bila na diobi 50. mjesta (najbolji plasman je bio dioba 46. mjesta, u septembru 2015. godine) sa još tri reprezentacije.

I pored poraza u finalu Svjetske lige, Brazil je zadržao prvo mjesto, kao što je Srbija ostala na devetoj poziciji, iako je prvi put u svojoj istoriji osvojila trofej u ovom komercijalnom takmičenju („orlovima“ je trijumf pripao ček na milion dolara).

Drugo mjesto je zadržala Poljska (iako domaćin u Krakovu, nije uspjela da se plasira u polufinale), a treće Rusija koja i nije stigla do fajnl-siksa. Njemačka je na sedmom mjestu pretekla Bugarsku, i to je jedina promjena u top 10…

Kineski Tajpeh (za devet pozicija – sada je 33), Katar (6 – 36) i Turska (5 – 24) su ostvarili najveći napredak na rang listi.

Na najnovijoj FIVB rang-listi izbrisani su bodovi sa kontinentalnih takmičenja, na osnovu odluke Administrativnog borda FIVB od 7. aprila ove godine.

Ova odluka je donesena radi bolje procjene rezultata na međunarodnoj sceni, s obzirom na to da postoji disbalans pojedinih kontinentalnih takmičenja zbog različitog broja učesnika po kontinentima.

Top 10: 1. Brazil 305, 2. Poljska 268, 3. Rusija 266, 4. Italija 246, 5. SAD, 238, 6. Argentina 168, 7. Njemačka 138, 8. Bugarska 132, 9. Srbija 125, 10. Iran 116…49. CRNA GORA 11.

reprezentacija.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.