Porsche 918 povučen zbog pojasa
Ilustracija

Dešava se i najboljima

Porsche 918 povučen zbog pojasa

Da fabrička greška može da promakne i proizvođaču automobila koji košta blizu milion dolara, pokazuje primJer Porschea 918 Spyder, na kome je otkriven problem sa sigurnosnim pojasevima.

Porsche je objavio da će sa tržišta SAD privremeno povući sve primjerke ovog supersportskog modela kako bi se otklonila greška napravljena prilikom instaliranja sigurnosnih pojaseva. Naime, utvrđeno je da šrafovi koji fiksiraju pojaseve nisu pravilno postavljeni. Zbog toga je moguće da u slučaju eventualne nesreće, funkcionisanje pojasa bude dovedeno u pitanje. 

Porsche je saopštio da će preventivno pozvati na vanredni servis vlasnike svih automobila na američkom tržištu, iako je vjerovatnije da su probelmom obuhvaćeni samo primjerci koji su ranije proizvedeni. 

Ovo nije prvi put da su kupci Porschea 918 Spyder suočeni sa povlačenjem, s obzirom da je kompanija i ranije morala da izda saopštenje o povlačenju zbog drugih nedostataka. Tako je u septembru 2014. godine Porsche povukao pet vozila zbog mogućeg serijskog kvara na zadnjoj osovini. 

Kompanija je bila prinuđena da u decembru iste godine povuče čak 205 primjeraka zbog zamjene "neispravnih konstruktivnih dijelova", dok je novi opoziv uslijedio u maju 2015, kako bi se ispravila greška u proizvodnji električne instalacije ventilatora hladnjaka koja je mogla da bude oštećena jednom od karbonskih komponenti.

b92

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.