Izložba u Porto Montenegru u organizaciji Galerije Konsul

"Sloboda duha"

Izložba u Porto Montenegru u organizaciji Galerije Konsul

U ponedjeljak, 18. jula u 21h u Domu vojske u Tivtu, korporativnoj zgradi Porto Montenegra, biće otvorena izložba ''Sloboda duha'' u organizaciji galerije Konsul iz Podgorice i Porto Montenegra.

"Veliko nam je zadovoljstvo, u čast velikog crnogorskog praznika, Dana državnosti, predstaviti dio naše kolekcije publici s primorja. 
U srcu crnogorskog postojanja nalazi se borba, koja je u tradiciji, pa tako i likovnom stvaralaštvu, urezala želju za saznanjem, radoznalost, originalnost, slobodu duha.
Selekcija koju ćete imati priliku da vidite pokazaće Vam koliko je djelo crnogorskih umjetnika vezano za porijeklo i koliko je kultura podneblja uticala na njihov likovni izraz", saopštili su organizatori.

U ovoj postavci, posjetioci će imati priliku da vide djela velikih crnogorskih majstora Dada Đurića, Uroša Toškovića, Voja Tatara, Rajka Todorovića Todora, Branka Filipovića Fila, Gojka Berkuljana, Dragana Karadžića i drugih.

Uz pozdravne govore, koktel povodom svečanog otvaranja uljepšaće gudački trio iz Podgorice.

Izložbu možete pogledati do 15. avgusta 2016. godine
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.