6 stvari koje se dešavaju vagini zbog manjka seksa
Ilustracija

6 stvari koje se dešavaju vagini zbog manjka seksa

Saznajte kako vaša vagina reaguje ako duže vrijeme nemate seks!

Seks je dobar za naše tijelo - od boljeg sna, jačanja imunološkog sistema, preko trošenja kalorija do jačanja našeg samopouzdanja... Ali, takođe nedostatak seksa može stvoriti neke zanimljive promjene. A ovdje prije svega mislimo na dio tijela, na koji one najviše utiču, a to je vagina, naravno. Sigurni smo kako neke od ovih stvari niste znali... 

Vagina ne postaje uža 

To je mit, u koji žene vole da vjeruju, ali nažalost ta tvrdnja je i dalje čista laž. Čak i ako osjećate kako je ona uža, to može biti povezano s napetošću ili nedostatkom uzbuđenja. 

Možda će vam biti potrebno više vremena da doživite orgazam 

A to možete "zahvaliti" strahu od opuštanja, koji se često javlja nakon poduže pauze. Ali, malo prakse i sve se vraća na staro. 

Promjene u predmenstrualnom ciklusu 

Ako se suzdržite od svih vrsta seksa, uključujući i masturbaciju, grčevi mogu postati češći nego inače. Orgazmi smanjuju bol i napetost pa je jasno šta se događa, kada oni izostaju. 

Osjećaj suvoće 

Seksualno uzbuđenje pomaže vagini da ovlaži. Budući da nedostatak seksa dovodi do manje vlažnosti, pobrinite se da imate dobru predigru prije glavnog čina. 

Osjećaj kao da ona ne funkcioniše dobro 

Vagina je mišić - ako ga ne koristite, možete ga izgubiti. Ne doslovno, naravno, ali tako možemo opisati taj osjećaj. 

Promjena seksualnog odgovora 

Ako imate pauzu od svih tipova seksa, možda ćete primijetiti privremenu promjenu polnog odgovora, nakon što ponovo započetne seksualne aktivnosti. To ne znači da treba da izbjegavate pauzu od seksa, već bi jednostavno trebalo da prihvatite eventualne promjene, koje ćete možda doživjeti. 

Index.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.