Podigao 500 kg iz mrtvog dizanja i pao u nesvijest (VIDEO)
Foto:Screenshot

Ušao u istoriju

Podigao 500 kg iz mrtvog dizanja i pao u nesvijest (VIDEO)

Edi Hal postao je prva osoba na svetu koja je uspjela da podigne 500 kg iz mrtvog dizanja, ali se neposredno nakon toga onesvestio zbog pucanja krvnih sudova u glavi.

Snagator koji ima nadimak “Zvijer”, postigao je nevjerovatan uspjeh proteklog vikenda, ali priznaje da ga je to umalo ubilo. 

Hal je podigao 465 kilograma, koliko i još dvojica takmičara u Lids areni, što ga je nateralo da doda još tegova na svoju šipku. 

Halu su zbog napora izazvanog podizanjem pola tone tereta popucali krvni sudovi u glavi i on se onesvijestio, ali se srećom oporavlja. 

“Umalo me je ubilo. Pritisak na moje tijelo bio je nevjerovatan. Onesvjestio sam se i krvarilo mi je iz nosa. Nije zdravo raditi ovakve stvari”, rekao je ovaj 28-godišnjak. 

“Ipak, uspio sam. Siguran sam da ću neko vrijeme biti upisan u istoriju. To je divan osjećaj – poput prvog čovjeka na Mjesecu, ja sam prvi koji je podigao pola tone iz mrtvog dizanja”. 

Hal ima suprugu Aleksandru i dvoje djece – Lajlu i Maksimuma. Sada planira da učestvuje u takmičenju za Najsnažnijeg čovjeka na svijetu.

Daily mail/B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.