Muškarci, ovih sedam činjenica o vagini morate znati
Ilustracija

Informišite se na vrijeme

Muškarci, ovih sedam činjenica o vagini morate znati

Od svih sjajnih stvari u životu, seks je vjerovatno najbolja. Ipak, da bi muškarci i njihove partnerke podjednako uživali, potrebno je da se prvo informišu o jednoj stvari!

U pitanju je vagina!

Ženski reproduktivni sistem je prilično složen i zbog toga njegovo poznavanje može drastično da pomijeni seksualni život jednog muškarca i naravno, njegove partnerke.

Studije su pokazale da je redovan seks izuzetno bitan za zdravlje, kao i da oni koji imaju seks dva puta nedjeljno smanjuju time rizik od kardiovaskularnih bolesti. Seks takođe potpomaže lučenje endorfina, koji smanjuju stres i poboljšavaju san.

Zbog toga preporučujemo svim muškarcima da se dobro informišu, počevši sa ovih sedam činjenica!

1. Kada kažete vagina, vjerovatno mislite na vulvu

Tehnički govoreći, izraz vagina se odnosi na mišićavi, elastični kanal koji vodi do grlića materice i materice. Kroz njega penis ulazi i kroz njega izlaze bebe prilikom porođaja.
Vulva ili stidnica okružuje ulaz u vaginu i sastavljena je od klitorisa, velikih usana malih usana, otvora mokraćnog kanala iz bešike, himena i otvora vagine.

2. Žene takođe mogu da imaju erekciju

Baš kao što se muškarcima penis poveća u erekciji i žene mogu da dožive erekciju, tačnije njihov klitoris. Kada se žene uzbude, krv jurne u klitoris i to izaziva da on nabubri i postane osetljiv na dodir.

3. Klitoris je centar za zadovoljstvo

Procjenjuje se da klitoris ima preko 8.000 nervnih završetaka, pa je očigledno njegova osnovna funkcija zadovoljstvo žene. Zapravo, to je jedini ljudski organ koji postoji samo zbog zadovoljstva, pa je bitno da ne bude zapostavljen tokom predigre i seksa.

4. Ukoliko vagina žene nije vlažna, to ne znači da ona nije uzbuđena

Ženski polni organi imaju prirodni lubrikant, ali u nekim okolnostima takav vid lubrikacije može biti otežan. Na to utiče menstruacija, određeni lijekovi, promjene u hormonima, pilule i godine.

To je jedna od stvari koju muškarci najčešće ne razumiju. ženama je nekada potrebno i više vremena da bi se uzbudile pa se u tim slučajevima preporučuje duža predigra.

5. Većina žena ne dostigne vrhunac putem vaginalne penetracije

Muškarci često misle da postoji neka tačka u vagini koju će oni pogoditi i žene će doživjeti vrhunac, kao i da žene mogu da dožive nevjerovatan orgazam samo zbog njihovog penisa. To ne funkcioniše tako.

Studija je pokazala da 75 žena ne dostigne vrhunac tokom seksa samo zbog vaginalne penetracije, već im je potrebna još neka vrsta stimulacije. Zbog toga stručnjaci preporučuju stimulaciju klitorisa ili oralni seks.

6. Različite žene različito reaguju na određenu stimulaciju

Jedna od najvećih grešaka koju muškarac može da napravi prilikom zadovoljavanja žene je da pretpostavi da isti vid stimulacije odgovara svima. Najbolje je isprobati različite poze, tehnike i ispitati osjetljivost različitih dijelova tijela kako bi utvrdili šta je najbolje za dotičnu damu.

Muškarci ne bi trebalo da primoraju žene da im se dopada nešto što im očigledno ne odgovara, a i postoji određena doza zabave u istraživanju.

7. Evo kako da pogodite famoznu G tačku

Vjerovatno jedna od najkontroverznijih stvari u ginekologiji je G tačka. Neki vjeruju da postoji tačna lokacija gdje se ona nalazi, dok drugi ne vjeruju da uopšte postoji.

Navodno je u pitanju područje unutar vagine koje pruža najviše zadovoljstva ženama. Možete ga pronaći tako što ćete nanijeti malo lubrikanta na prste i staviti ih, dlanom na gore, u vaginu sve do grlića materice. Zatim savijte prste kao da nekog prizivate da dođe i blago pritisnite. Primijetićete po reakciji partnerke da li ste uspjeli ili ne.

Ženablic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.