Riješite se čepova u ušima kod kuće, uz pomoć samo jednog sastojka!
Ilustracija

Bez ispirinja

Riješite se čepova u ušima kod kuće, uz pomoć samo jednog sastojka!

Ljudske uši su organ koji se sam čisti. Za vrijeme žvakanja, kijanja, kašljanja, naslage masti nastale u ušima se same eliminišu.

Međutim, dešava se i da se naslage pretvaraju u "čepove". Uši se začepljuju i tada je neophodno je uraditi proceduru ispiranja ušiju.

Postoji način da ovaj problem riješite i kod kuće.

Sve što vam treba je rastvor vodonika peroksida (hidrogen). Preporučuje se da ga odmah primijenite nakon što ste osjetili neprijatan osjećaj začepljenosti ušiju. Koristeći pipetu nakapajte 4-5 kapi 3%-og hidrogena u uvo.

Legnite na bok i ostanite u ovom položaju 5 minuta. Osjetićete šuštanje u uhu, što znači da je došlo do reakcije. Nakon toga, prebrišite uvo papirnom maramicom. Za vrijeme sprovođenja procedure, štapiće za uši nemojte koristiti. Obično hidrogen odlično savladava problem sa naslagama u ušima.

Ako nakon prvog puta niste osjetili značajno olakšanje, ponovite proceduru još jednom poslije nekoliko sati. Istu proceduru možete da uradite i sljedećeg dana.

Srbijadanas

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.