Harli-Dejvidson pod istragom zbog problema sa kočnicama
Foto:autoevolution.com

Harli-Dejvidson pod istragom zbog problema sa kočnicama

Iz Vlade Sjedinjenih Američkih Država saopštili su da istražuju pritužbe koje su stigle od vozača motocikala Harli-Dejvidson, koji tvrde da su kočnice na njihovim motociklima otkazale bez upozorenja.

Nacionalna administracija za bezbjednost saobraćaja na putevima (NHTSA) kaže da je istragom obuhvaćeno oko 430.000 motocikala iz perioda od 2008. do 2011. godine. Istragom su pokriveni modeli koji imaju sistem protiv blokiranja kočnica, prenosi AA.

Vozači su prijavili da ručna i nožna kočnica nisu radile, što je dovelo do toga da se jedan vozač sudario sa vratima garaže. Iz NHTSA navode da su primili 43 žalbe, tri izvještaja o sudaru i dva izvještaja o povredama. 

NHTSA navodi da postoji mogućnost da vozači koji se žale na otkazivanje kočnica nisu mijenjali tečnost u kočionom sistemu svake dvije godine, kao što je preporučeno od strane Harli-Dejvidsona. 

Predstavnici Harli-Dejvidsona, čije je sjedište u Milvokiju, u petak nisu željeli davati nikakve komentare o istrazi koja je pokrenuta. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.