Šleper 22. vijeka: Ovako će izgledati kamioni

Šleper 22. vijeka: Ovako će izgledati kamioni "AUDI"!(FOTO)

Čuveni njemački proizvođač limuzina i ljutih sportskih četvorotočkaša iznenadio je novim konceptom, nevjerovatnim autonomnim električnim „audi“ kamionom i cistijernom kakvu je do sada teško bilo i zamisliti!

Ako „Audi“ ikada bude pravio kamione, oni će (vjerovatno) izgledati ovako!

Nezavisni ruski dizajneri Artjom Smirnov i Vladimir Pančenko udružili su se i napravili rendere za projekat, koji su inicijalno nazvali "Truck for Audi", prenio je RTS.

Prvo teretno vozilo zamislili su u dvije različite verzije – prva podrazumijeva autonomni električni kamion za duga krstarenja auto-putevima.

Audijevkamionfoto3

Zbog toga je predviđeno da ima funkciju auto-pilota koji bi povremeno odmjenjivao vozača, kako bi se mogao da se odmara bez zaustavljanja.  

Ovaj šleper „22. vijeka“ ima dosta četvrtast dizajn, ali sa glatkim površinama i većim vetrobranskim staklom.

Druga verzija je mnogo atraktivnija.

Audijevacisternafoto1

Riječ je o električnoj cistijerni sa poluterenskim točkovima i, obratite pažnju, kokpitima za dva vozača koji podsjećaju na one u bolidima Formule 1 ili lovačkim avionima.

Audijevacisternafoto6

Vozači, dakle, sjede na vrhu kabine, u otvorenim upravljačkim kabinama.

Audijevacisternafoto5Zanimljivo je da spreda oba modela izgledaju kao pametni telefoni!

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.