5 razloga zbog kojih žene odlažu prvi seksualni odnos
Ilustracija

5 razloga zbog kojih žene odlažu prvi seksualni odnos

Žene često ne žele tako brzo da imaju seksualni odnos.

Muškarci se često pitaju zbog čega žene uvijek odlažu vrijeme prvog seksa i najčešće tvrde da one to rade da bi ih mučile, da “tvrde pazar” bez obzira na to što i same žele seks.

Ali ovo su pravi razlozi zbog kojih žene odlažu prvi seksualni odnos.

1) Vrijeme i poštovanje

Svaka žena ima svoj tajming. Bilo da spava sa vama na drugom ili sedmom sastanku, ona poštuje svoje tijelo i želi da ga poštujete i vi. Ali, nažalost, u mnogim situacijama žene u strahu da će ostati bez muškarca koji im se čini kao onaj pravi spavaju sa njim i na prvom sastanku. To ne bi trebalo da se dešava, nego bi muškarci trebalo da razumiju da neke žene nisu spremne tako brzo da se upuste u tako intiman čin.

2) One vole seks sa osobom s kojom se osjećaju povezano

Većina žena instinktivno teži ka dubokoj konekciji, pa se trudi da vidi da li postoji takav odnos sa muškarcem koji bi da je odvede u krevet. Ako nisu 100 odsto sigurne kako se osjećaju, neće im biti prijatno u krevetu, a muškarci žele da se njihova partnerka oseća dobro. Umjesto da forsirate, budite strpljivi, jer će vam seks sa ženom koja ga želi biti neuporedivo bolji nego sa onom koja ga ne želi.

Pokušavaju da shvate vaše motive i otkriju vaša osjećanja

To što ste ih izveli na piće ili na večeru, ne znači da su žene stekle povjerenje u vas, niti da su razumjele vaše prave namjere. One najčešće misle da je muškarcima samo bitno da se “ovajde”. Materijalne stvari neće pomoći u zbližavanju. Tek kad same odluče da im je prijatno u vašem društvu, doći će do seksa.

4) Daju vam se kao “plen” koji vam je neophodan

I žene su, kao i muškarci, seksualna bića i neophodna im je intimnost te vrste, ali su svjesne činjenice da muškarci vole da osvajaju, da love, pa se osjećaju kao da im oduzimaju to zadovoljstvo ako se lako daju. Osim toga, ženama prija kada se muškarac trudi oko njih.

5) Igraju igru brojeva

Kako smo odrasli u društvu u kom se ženama sudi na osnovu broja seksualnih partnera, one najčešće ne žele da budu sa muškarcem u krevetu sve dok ne ustanove da to vodi nekuda. Čak i ako odmah žele da spavaju sa vama, veća je vjerovatnoća da će čekati da dođu do zaključka da i vi hoćete nešto ozbiljno.

Pink.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.