Kozmetičarke otkrile tajnu savršene depilacije
Ilustracija

Male tajne

Kozmetičarke otkrile tajnu savršene depilacije

Ako se pripremate i sve uradite kako treba, neće biti neprijatnih pratećih posljedica.

Odlazak na depilaciju intimnog područja za većinu žena nije nimalo prijatan. Upravo zato kozmetičarke otkrivaju male tajne koje će svima olakšati to iskustvo! 

1. Ne zamarajte se izgledom svog intimnog područja 

Kozmetičarke nisu ovde kako bi osuđivale izgled vaše vulve jer ih ona i ne zanima. Depilacija intimnog područja dio je njihove svakodnevne radne rutine, obavljaju je profesionalno i samo vam žele da vampomognu da se osjećate prijatnije u svom tijelu. 

2. Depilacija neće biti toliko bolna koliko mislite 

Skoro da nema žene koja prije prve brazilske depilacije nije strahovala od osjećaja strašnog bola. Naravno da to nije najprijatnije iskustvo, ali nije ni toliko bolno koliko mislite, pogotovo kada se prepustite rukama profesionalca koji zna šta radi. 

3. Ispraznite bešiku prije depilacije 

Ako osjećate potrebu, obavezno idite u toalet, jer je depilacija bikini zone znatno neprijatnija uz punu bešiku, pogotovo u trenucima kada kozmetičarka mora da zategne kožu i tako stvara pritisak na bešiku. 

4. Izbjegnite bilo kakvu težu fizičku aktivnost prije depilacije 

Ako ste prirodno skloni znojenju, fizička aktivnost podstaći će dodatno znojenje i stvaranje vlage na području vulve i zbog toga će depilacija biti bolnija. 

5. Nemojte se brijati prije depilacije 

Za depilaciju voskom, dlačice moraju da budu dugačke barem 5 milimetara, jer ju je u suprotnom teško pravilno uhvatiti i izvući iz korijena. Za depilaciju šećernom pastom dlačice mogu da budu malo kraće, od 1 do 3 mm. Nikako nemojte uklanjati dlačice brijačem prije depilacije jer će onda biti prekratke i sam postupak depilacije neće biti uspješan. Ako su dlačice preduge, skratite ih makazicama. 

6. Tempirajte depilaciju 

Nekoliko dana prije, tokom i par dana nakon menstruacije izbjegavajte odlazak na depilaciju jer je tijelo osjetljivo tokom menstruacije pa je i osjećaj bola jači. Brazilska depilacija takođe može da bude previše "neuredna" tokom menstruacije, pa je ipak ostavite za dane nakon mjesečnog ciklusa. 

7. Izbjegavajte fizičku aktivnost nakon depilacije bikini zone 

Minimalno 12 do 24 sata nakon brazilske depilacije izbjegavajte bilo kakvu vrstu fizičke aktivnosti, uključujući i seks, jer može da izazove iritaciju i upalu depiliranog područja.

Zadovoljna.hr

 
 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.