Ostvarila mu se želja: Deda u 75. godini izdao album
Abdi Cakici

Za muziku nikad nije kasno

Ostvarila mu se želja: Deda u 75. godini izdao album

Deda Abdi Cakici (75) iz turskog grada Sanliurfe, kaže, izuzetno je uzbuđen zbog toga što je izdao prvi muzički album

Iz ovog grada su potekli mnogi poznati turski muzičari. Mnogi građani, svih uzrasta veliki su zaljubljenici u muziku, a jedan od njih je i Cakici. Za interpretaciju, muziku i tekst pjesama sa prvog albuma zaslužan je upravo Cakici koji se dugi niz godina bavi poezijom i muzikom.

“Nije mi teško komponovati. Inspiracija mi sama dolazi. Lako mi je komponovati i čitati poeziju. Cilj mi je ostaviti lijep trag”, istakao je Cakici.

On je prvi album pokušao izdati 2008. godine, ali je ostao nedovršen.

“Srce mi je mlado. Tek mi je 25 godina. To nema veze se snagom u rukama i nogama. Ako bude suđeno izdaću i drugi. Moje kompozicije su spremne”, optimističan je dedo.

Kako je pojasnio novinaru Anadolije kao dijete nije išao u školu, te da je kasnije pohađajući različite kurseve naučio čitati i pisati. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.