Ovo su najopasnije zemlje svijeta
Foto: Screenshot

Turisti, oprezno

Ovo su najopasnije zemlje svijeta

Nakon nedavnog incidenta na aerodromu Ataturk u Istanbulu u Turskoj u kojem je pognula 41 osoba, Ministarstvo spoljašnjih poslova Velike Britanije uputilo je turistima nova upozorenja.

Turistima je su savjetovano da ne putuju u Tursku, osim ukoliko se ne radi o hitnim slučajevima, ali čak i tada bi trebalo ograničiti putovanja samo na jugoistočni dio zemlje, piše Independent. 

Situacija od prošle godine, kada je u Tunisu poginulo 30 britanskih turista, u međuvremenu se smirila, tako da opasnost od terorizma nije više tako velika. 

Tuniška turistička agencija pretrpjela je ogromne gubitke nakon incidenta, a o tome najbolje svjedoči podatak da su prihodi u prvom kvartalu opali za 51,7 odsto u odnosu na prošlu godinu. 

Turizam u ovoj zemlji čini oko 8 odsto BDP-a ove zemlje. 

Svi podaci koje je objavilo britansko Ministarstvo spoljašnjih poslova objedinjeni su u ovoj praktičnoj interaktivnoj mapi. Prelaskom kursora miša preko određene zemlje saznaćete detaljnije informacije.

A mapu možete pogledati OVDJE.

b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.