Bogat kulturni program u Nikšiću tokom jula
Program za jul

17 raznovrsnih sadržaja

Bogat kulturni program u Nikšiću tokom jula

U okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću će tokom jula biti realizovano 17 raznovrsnih kulturnih sadržaja, od čega će njih 10 biti realizovano van Nikšića.

Julski repertoar Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću počeo je izložbom "Presjek crnogorske savremene likovne scene 2006-2016" u galerijama "Nikola I" i "Ilija Šobajić". Izložbu je, kako je kazala Kristina Radović na konferenciji za novinare, pripremila Žana FilIpović povodom deset godina od obnove nezavisnosti i hiljadu godina državnosti, a na izložbi će se predstaviti 24 umjetnika.

Direktorica JU Narodna biblioteka "Njegoš“ Renata Bulajić kazala je da ta javna ustanova u okviru Programa podrške razvoju kulture mjesečno organizuje dva ili više događaja, što samostalno, što u saradnji sa drugim institucijama.

"Akcenat stavljamo upravo na toj saradnji jer želimo da u program uključimo što veći broj ljudi. Tako ćemo 12. ula u saradnji sa Savezom udruženja boraca NOR-a i antifašista organizovati promociju knjige "Žene i njihov doprinos u istoriografiji Crne Gore u prvoj polovini XX vijeka", autorke mr Vesne Kovačević koja se dotakla perioda kada je žena u Crnoj Gori postala društveno vidljivija, socijalno angažovanija i identitetski svjesnija", kazala je Bulajić.

Promo žurka koja će najaviti sedmi Bedem fest, koji će se održati od 25 do 27.avgusta pod sloganom "Vjeruj", zakazana je za 23. jul na Tvrđavi Bedem.

Julski repertoar završava se 26. jula za kada je JU Narodna biblioteka "Njegoš" zakazala književno veče "Izbor iz crnogorske poezije XX vijeka". Autor večeri je glumac Sreten Mitrović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.