Drama pred Rio: Pod znakom pitanja nastup najboljeg atletičara na OI
Jusein Bolt

Doživio povredu

Drama pred Rio: Pod znakom pitanja nastup najboljeg atletičara na OI

Najbolji svijetski atletičar Jusein Bolt povukao se sa finalne trke na 100 metara na nacionalnom šampionatu Jamajke, a propustiće i nastup na trci na 200 metara!

Razlog je povreda, zbog koje je svijetski rekorder osjećao bol, a doktor potom ustanovio kidanje tetive.

– Osjetio sam bol u tetivi nakon prve trke, a potom i u polufinalu, pregledao me je glavni doktor i dijagnostifikovao prvi stepen pokidane tetive. Prijavio sam medicinsko izuzeće sa finalne trke na 100 metara i ostatak nacionalnog prvenstva.

– Istog momenata krećem sa terapijama i nadam se da ću biti fit za takmičenje u Londonu 22. jula kako bih obezbjedio mjesto na Olimpijskim igrama u Riju – napisao je Bolt na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Bolt drži svjetske rekorde na 100 metara (9,58 sekundi) i 200 metara (19,19).

Pet najboljih rezultata na 100 metara u istoriji:

1. Jusein Bolt – 9.58 (Berlin, 2009)
2. Jusein Bolt – 9.63 (London, 2012)
3. Jusein Bolt – 9.69 (Peking, 2008)
3. Tajson Gej – 9.69 (Berlin, 2009)
3. Johan Blejk – 9.69 (Lozana, 2012)…

Telegraf.rs

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.