Zvanično predata inicijativa da Miladin Šobić dobije Trinaestojulsku nagradu!

"10.000 razloga da vjerujemo"

Zvanično predata inicijativa da Miladin Šobić dobije Trinaestojulsku nagradu!

Poslije pet dana prikupljanja potpisa, grupa mladih Nikšićana danas se zaputila na Cetinje, gdje je u Ministarstvu kulture zvanično predala inicijativu da Miladin Šobić postane kandidat za dobijanje najvećeg državnog priznanja, Trinaestojulske nagrade.

Kako navode, uz Predlog kandidature oni su predali i više od 5.000 potpisa koji su prikupljeni u ovih pet, kako kažu, kratkih dana.

''To su potpisane inicijative, koje smo fizički prikupili. Njihov broj je mnogo veći kada bi dodali potpise koji su poslati elektronski. Umnogome prelaze brojku od 10.000'', kažu iz organizacije akcije ''Od druga do druga'' i dodaju da potpisi konstantno prostižu, iako je danas oko 10 časova zvanično završeno potpisivanje.

Danas je i posljednji dan podnošenja kandidatura za dobijanje Trinaestojulske nagrade.

''Za podnošenje inicijative i kandidature potreban je prema pravilima samo jedan potpis. Mi imamo 10.000 razloga da vjerujemo da će žiri prihvatiti našu inicijativu i nagradu dodijeliti Miladinu", očekuju učesnici ove akcije, koja je pokrenuta prošlog četvrtka u nikšićkom Montenegro pub-u, a proteklih dana ujedinila Crnu Goru, i geografski i generacijski.

''Svjedoci smo da je Predlog dobio podršku i daleko izvan granica Crne Gore. Drago nam ješto je sve krenulo iz Nikšića prema našem Nikšićaninu. Ipak, vrijednost našeg Miladina je, upravo, u tome što je jednako poznat i poštovan u Nikšiću, kao na Cetinju, u Dubrovniku, Podgorici, Sarajevu, Pljevljima i Kotoru, među svim generacijama'', ističu svoje uvjerenje.

Saopštili su i da je inicijativa u proteklim danima napravila mostove među ljudima u Crnoj Gori, regionu i šire.

''Zbog toga odajemo priznanje pokretačima inicijative. Nastavićemo da gradimo mostove koji spajaju, šire ljubav i dobru energiju. Svi smo jedinstveni. Svi smo Miladin'', poručuju predstavnici ove sponatane inicijative, koja je za nekoliko dana mobilisala ljubitelje i poštovaoce muzike legendarnog kantautora.

Onogost.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.