Bijelo Polje: Prljavo kazalište na ovogodišnjem Džez festivalu

Od 30. juna do 3. jula

Bijelo Polje: Prljavo kazalište na ovogodišnjem Džez festivalu

Zagrebačka rok grupa Prljavo kazalište biće specijalni gost ovogodišnjeg desetog White field jazz festivala, koji će se održati u Bijelom Polju od 30. juna do 3. jula.

Tokom četiri dana trajanja festivala nastupiće 13 bendova, a program će se održavati na više lokacija u gradu,što ga u koncepcijskom smislu čini drugačijim od svih dosadašnjih festival, kazao je direktor Centra za kulturu, Abaz Dizdarević, gostujući u Otvorenom studiju Radija Bijelo Polje.

“ U cilju najave festival sjutra ćemo u Kući Rista Ratkovića organizovati izložbu dijela postavke eksponata i video prezentaciju muzeja Rolingstonsa iz Portoroža, sa početkom u 19 časova.  Riječ je o jednom od ukupno šest muzeja koji se nalaze u svijetu a posvećeni su ovim legendarnim muzičarima, a sat kasnije nastupiće crnogorski bend Mikrokozma", saopštio je Dizdarević.

Prema njegovim riječima, koncepcija festivala predviđa kombinatoriku različitih žanrova pa su ove godine obezbijedili nekoliko “zvijezda” koje ne pridaju džez muzici, a tu su da bi privukli publiku, odnosno da bi sugrađani mogli da čuju nešto što ne pripada ovom muzičkom žanru.

"Osim Prljavog kazališta, nastupiće i jedan crnogorski proizvod, etno džez grupa, “Montenegro kings( čardak), a čine ga Zdravko Đuranović i Renata Perazić”, kazao je Dizdarević i najavio zanimljiv program svih festivalskih dana.

Radio Bijelo Polje

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.