Jelqing: Nova metoda kojom se povećava penis
Ilustracija

Hit među muškarcima

Jelqing: Nova metoda kojom se povećava penis

Ova arapska metoda zove se "jelqing" i ona je samo jedan od milion načina za povećanje muškog ponosa, koji trenutno kruže internetom. Radi se o najsnažnijoj tehnici, poznatoj čovjeku.

Tehnika je stara otprilike sto godina i predstavlja najsnažniju tehniku povećanja penisa, poznatu čovjeku. Obzirom da nije tajna kako su muškarci opsjednuti svojim penisima, i to ne samo na način da ih zadovoljavaju, već i time da ih je većina nezadovoljna svojom veličinom, uopšte ne čudi online interes za ovakve metode.

Radi se zapravo o vrsti istezanja muškog penisa, koje će ga učiniti dužim, a erekciju jačom, a najbolje se može uporediti s mužom krava.

Čitav proces zapravo podrazumijeva nježno povlačenje penisa prema naprijed. Najbolja polazna tačka jeste penis u polu-erekciji. Prethodno, predlaže se premazivanje ruku lubrikantom, vazelinom ili baby uljem, kako bi stvari išle glatko i nipošto prečvrsto držanje, zbog lošije cirkulacije (penis se treba obuhvatiti palcem i kažiprstom).

Takvim pokretima, muškarac tjera krv u oblast erektivnog tkiva, a s vremenom, taj se prostor sve više povećava, odnosno jača. Muškarcima se preporučuje izbjegavanje glave penisa, a kako bi postupak imao učinka, sve se treba raditi 5-10 minuta dnevno, 3 puta nedjeljno.

Krv igra ključnu ulogu u ovom procesu, jer s vremenom, "jelquing" će povećati to koliko krvi vaš penis može držati.

Teorija kaže: što više proširite te komore, penis će biti veći, po dužini i obimu, kada on dođe u stanje erekcije. Savjeti koje ćete pronaći na internetu takođe savjetuju obavljanje vježbe, dok penis nije u potpuno uspravnom stanju, ali zaista ne znamo kako izbjeći takvo stanje, uz svo to trljanje...

Da li je ova metoda sigurna? Obzirom da govorimo o povlačenju penisa, ne bi trebalo iznenaditi da postoje određeni rizici, kao npr. pucanje kapilara, promjena boje, ožiljci, kidanje tkiva penisa itd. Pa ako se već odlučite za ovakvu vrstu vježbanja, učinite to na spor način, s ispravnim zagrijavanjem (topli tuš i zamotavanje penisa u topli peškir na 15 minuta) i nemojte vježbati više nego je preporučeno.

Index.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.