Modrice nestaju u sekundi uz ove prirodne lijekove
Ilustracija

Isprobajte

Modrice nestaju u sekundi uz ove prirodne lijekove

S vremena na vrijeme, svi dobijamo modrice, naročito oni koji su skloni nezgodama. Modrice nastaju kada se krvni sudovi oštete ili prekinu. Bilo koji tip traumatske povrede, može uzrokovati da se kapilari blizu kože slome i da crvena krvna zrnca iscure, dovodeći do nastanka crvenkasto-ljubičaste ili crne i plave modrice na koži.

Svi povremeno nalećemo na vrata, stolove i pultove, ali ako mislite da modrice dobijate lakše od drugih, za to može biti nekoliko objašnjenja, uključujući godine, poremećaj krvi, dijabetes, pretjerano istezanje tokom vježbanja, određeni lijekovi, blijeda koža ili oštećenja sunca. 

Često želimo da sakrijemo modrice, na primjer šminkom, ali to ne funkcioniše uvijek. 

Na svu sreću, postoji dosta prirodnih lijekova koje možete koristiti kako biste što prije zacijelili modrice. 

1. Sirće i topla voda

Sirće pojačava tok krvi blizu površine kože kako bi pomoglo zacjeljivanje. Primjenom domaćeg rješenja napravljenog od sirćeta i tople vode, možete umanjiti vidljivost modrice. 

2. Peršun

Peršun je poznat kao biljka koja smanjuje upalu i redukuje bol. Izmrvite šaku peršuna i rasporedite na modricu, zatim obavijte taj dio zavojom i dopustite biljci da ubrza proces zacjeljenja. 

3. Aleva paprika i kokosovo ulje

U odnosu 1 na prema 5, pomiješati alevu papriku i kokosovo ulje. Nanesite smjesu na modricu i ostavite da djeluje. 

4. Kesice čaja

Zeleni i crni čak su bogati taninom koji smanjuje natečeno tkivo i sužava krvne sudove. Najbolje je da se, još dok je topla, stavi na modricu i pomoći će da prođe. 

5. Kuvana jaja

Oljuštite jaje i umotajte ga u tanku krpu, dok je još vruće. Trljajte preko modrice dok se jaje ne ohladi. Ovaj metod navodno odmah pomaže u smanjivanju modrice. 

6. Ananas

Ananas i papaja sadrže visok nivo bromelina, enzima koji pomaže da se razbiju krvni čepovi i smanji otok. Napravite smudi koristeći ananas, papaju i đumbir. Dodajte alevu papriku za poseban efekat. 

7. Kupus

Kupus je pun vitamina C i vitamina K, pa je odličan za regulaciju modrica. Listove potopite u vruću vodu, a potom ih nanesite na modrice. Ukoliko vam redovno iskaču modrice, probajte da dodate kisjeli ili fermentrisani kupus vašoj ishrani.

8. Luk

Luk je prirodni preparat za olakšavanje bolova. Pomiješajte svježe sjeckan luk sa solju i nanesite direktno na modricu.

Srbijadanas

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.