Atletičar Kemar Bejli-Kol: Dobio sam zika virus!
Kemar Bejli-Kol

Priprema za nacionalno takmičenje

Atletičar Kemar Bejli-Kol: Dobio sam zika virus!

Atletičar sa Jamajke Kemar Bejli-Kol rekao je juče da mu je dijagnostifikovan zika virus.

"Nisam ni znao da sam imam virus, trenirao sam s njim tri dana", rekao je Bejli-Kol za medije sa Jamajke, prenosi BBC.

Virus zika koji prenose komarci, prema tvrdnjama naučnika, izaziva teška oštećenja embriona, a kod odraslih neurološke probleme, uključujući i redak sindrom koji može biti smrtonosan ili dovesti do privremene paralize.

Epidemija je počela prije godinu dana u Brazilu, a sada se virus proširio na više od 60 zemalja.

Bejli-Kol, koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu sa štafetom Jamajke, naveo je da je shvatio da nešto nije u redu tek kada mu je djevojka vidjela izraslinu da vratu.

"Imao sam bolove u leđima i mišićima, ali mislio sam da je to samo bol od vježbi koje sam radio... Oporavak nije lak, i dalje imam osip po tijelu, bole me oči, ali najbolje je to što ne osjećam nikakav bol u mišićima", rekao je on. 

Bejli-Kol se priprema za nacionalno takmičenje na kojem će se sledeće nedelje boriti sa Juseinom Boltom, Asafom Pauleom i Johanom Blejkom za mjesto u Riju.

"Ići ću na to takmičenje. Spreman sam", dodao je Bejli-Kol.

Mondo.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.