Šest istina koje muškarac treba da zna o vagini
Ilustracija

Šest istina koje muškarac treba da zna o vagini

Jedna od ljepših stvari koja može da vam se dešava u životu je svakako seks.

Ukoliko ga praktikujete kako treba, seks može da vam poboljša vezu, samopouzdanje...život.

Ako ste muškarac i volite da imate seks sa ženama, postoji samo jedna "začkoljica" koju morate da "savladate", a to je...

VAGINA!

Studije pokazuju da muškarci koji imaju bar dva puta nedjeljno seks, ne pate od kardiovaskularnih bolesti i nemaju problema sa srcem.

Dobar seks "pušta" endorfin, što smanjuje stres i poboljšava san.

Ali dobar seks i predigra se ne dešavaju preko noći. Zato smo sastavili ovu listu od šest stvari koje (vi muškarci) treba da naučite o vagini.

1. Kada kažeš vagina, a vjerovatno misliš na vulvu

Uopšteno govoreći vagina predstavlja elastični mišićni kanal koji vodi do grlića i materice. Ovo je "rupica" u koju obično "zalazi" penis i prsti i "rupica" iz koje izlaze bebe.

Vulva je termin koji opisuje spoljašnje organe koji čine ženske genitalije. Prosto govoreći, sve što vidite kad se spustite dolje jeste vulva. Pod vulvu "spada" i vagina, pubična kost i male i velike usmine, ulaz u mokraćni kanal i klitoris.

2. Žene postižu erekciju takođe
Kao što muškarci postižu erekciju, tako se to dešava i ženama. Krv se pumpa u klitorisu, zbog čega on otiče i postaje osjetljiv na dodir.
3. Klitoris je centrala zadovoljstva
Sa svojih osam hiljada završetaka, klitoris ima samo jednu ulogu: da se žena dobro osjeća. U stvari, to je jedini organ na tijelu koji je stvoren upravo samo za zadovoljstvo, tvrde neki ginekolozi. Klitoris se sastoji iz nekoliko djelova, pa ljekari savjetuju da probate različite poze kako biste ga stimulisali sa nekoliko strana.
4. To što vagina nije vlažna ne znači da nije spremna
Žene su sposobne same da proizvedu prirodni lubrikant. Naravno postoje situacije kada to malo teže ide, na primjer poslije menstruacije...
Vaginalni lubrikant muškarci doživljavaju potpuno pogrešno. Shvatite, žena može da bude spremna na seks, iako nije vlažna. Takođe, vlažna vagina, ne znači automatski i napaljena žena.
Nekim ženama treba više vremena da ovlaže, nekima manje. Takođe, ako ste na početku veze, osjetićete da odmah ovlaži, zbog hormona i hemije koja luduje u vašem tijelu.
Kako vrijeme prolazi, hormoni se smiruju kao i ta hemija, pa i vlažnost može da opadne. Zato je bitno da muškarac bude strpljiv.
5. Mnoge žene ne dožive vaginalni orgazam
Muškarci vole da misle da u vagini postoji nešto što će da "eksplodira" i izazove orgazam.
"Oni misle da će žena postići ludački orgazam samo zbog njihovog penisa...Ali nažalost istina je drugačija", piše u studiji.
U 2009. godini je objavljeno da 75 posto žena NIKADA nije doživelo orgazam samo zbog ulaska penisa u vaginu. Znači, predigra i spoljna stimulacija imaju veću ulogu od same penetracije.
6. Kako da pronađeš G- tačkuG- tačka je česta tema u svijetu ginekologije. Neki misle da su tačno ustanovili njenu lokaciju, dok drugi sumnjaju da uopšte postoji.
Mi ćemo se držati priče da postoji. Znači, G tačka je žljezda koja se nalazi u blizini mokraćnog kanala.
Treba znati da G tačka nije tačka, već "područje" u vagini koje ženi pruža zadovoljstvo.
Evo uputstva kako da je stimulišete:
1.Obložite prste lubrikantom, stavite ih u vaginu, tako da vam dlan "gleda" na gore.
2. Gurnite prste unutra skoro do grlića.
3. Kada osjetite grlić, izvlačite prste polako i stimulišite vaginalni zid.
4. Trljajte taj zid, počevši s laganim pritiskom. Kasnije pojačajte pritisak.

Zapamtite još ovo, svaka žena je različita i različite stvari je zadovoljavaju.

Mondo.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.