Novi Sad domaćin najvećeg regionalnog festivala tamburice (FOTO)
Foto: Anadolija

Specijalni gosti Zvonko Bogdan i Halid Bešlić

Novi Sad domaćin najvećeg regionalnog festivala tamburice (FOTO)

Tradicionalna vožnja fijakera po novosadskim ulicama i bulevarima jedno je od obilježja devetog regionalnog festivala tamburaške muzike „Tamburica fest“ koji se održava u Novom Sadu

Po vrućem novosadskom suncu u četvrtak su fijakeri okićeni zastavama „Tamburica festa“ sa učesnicima ovogodišnje tamburaške smotre pozvali Novosađane da im se pridruže u naredna dva dana na Petrovaradinskoj tvrđavi gde će, uz tamburaške bendove, između ostalih, nastupati i poznati pjevači Zvonko Bogdan i Halid Bešlić.

Fijaker kolonu predvodili su lipicaneri Drava i Jadran, koji su vukli sedam decenija star fijaker „Stajerwagen“, njemačke proizvodnje kojim je upravljao Slobodan Begojev.

„Uživanje je voziti fijaker inače, a posebno sada, kada su tu tamburaši i kada idemo paradno gradom“, izjavio je Begojev, prenosi Anadolija.

Po dolasku u centar grada gdje su se „parkirali“ nedaleko od bine gdje je počeo program „Tamburica festa“, fijakeri i konji izazvali su najviše pažnju djece koja su željela da zasjednu na ovo prevozno sredstvo i fotografišu se kraj konja.

Deveti tamburaški festival počeo je na Svjetski dan muzike, 21. juna, „tamburaškom promenadom“ u okviru koje je više od 100 tamburaša prošetalo centralnim novosadskim ulicama, svirajući tamburašku muziku, ali i muziku drugih žanrova.

U petak i subotu festival se sa novosadskih ulica seli na Petrovaradinsku tvrđavu, gdje će u takmičarskom dijelu programa nastupiti deset tamburaških sastava iz sedam zemalja, a u programu nakon takmičarskog dijela nastupiće Zvonko Bogdan, bard tamburaške pjesme, čiji je nastup predviđen za petak, odnosno Halid Bešlić koji će uz gosta Zorana Kalezića nastupiti u subotu oko ponoći, nakon proglašenja pobjedničkog tamburaškog sastava na ovogodišnjem „Tamburica festu“.

Za festivalske nagrade nadmeću se "Sremska banda" i "Zorule" (Srbija), "Garavi" (Hrvatska), "Crnogorski tamburaši" (Crna Gora) i "Mohački tamburaški orkestar" (Mađarska), koji će nastupati u petak, dok će subotu na bini tamburice ukrstiti "Bečki tamburaši" (Austrija), "Zlatna suza" (Rumunija) "Uspomena" (Hrvatska), "BL Merak" (BiH) i "Tajna" (Srbija). 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.