Ovo je najzabavniji grad Evrope
Ilustracija

Istraživanje

Ovo je najzabavniji grad Evrope

Istraživanje koje je sprovela jedna američka turistička agencija izdvojilo je 10 evropskih gradove koji nude najzanimljiviji sadržaj za posetioce.

Evropa skriva neke od najljepših gradova na svijetu. London, Pariz, Venecija, Beč, Barselona, Istanbul, Rim, Amsterdam i Atina samo su neki od metropola koje imaju zanimljivu i bogatu istoriju i kulturu. 

Iako ove evropske ljepotice žele da posjete putnici iz cijelog svijeta, ni jedan od njih nije na prvom mjestu. 

Naime, istraživanje je pokazalo da je najzabavniji evropski grad – Berlin. 

Spaljen, bombardovan, izoliran od ostatka svijeta, Berlin se tokom svoje turbulentne istorije obnavljao, rastao i uspio da postane pravi “trendseter” u umjetnosti, kulinarstvu i zabavi. 

Iako svaki od gradova na listi ima bogatu, zanimljivu i šaroliku kulturno-istorijsku priču, ono po čemu je takozvani evropski Njujork izdvojen i prepoznat su brojni sadržaji i znamenitosti koje oduzimaju dah, ali i stanovništvo, pa su ulice ovog grada uvijek prepune slobodnih umjetnika i kreativaca koji ne sjede u kancelarijama već stvaraju na licu mjesta. 

Najfascinantnije znamenitosti Berlina koje su izdvojene u istraživanju bile suReichstag zgrada s impresivnom staklenom kupolom, Berlinski zid i spomenik evropskim Jevrejima ubijenim tokom Drugog svjetskog rata. 

Berlin je izdvojen i kao destinacija savršena za pivopije, ali i sladokusce i gurmane koji na svakom koraku mogu uživati u raznim jeftinim i skupljim delikatesima.

Dnevnik.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.