Ženski orgazam po Zodijaku: Bikovi uzdišu, Strijelci glume, a Škorpije su spremne na sve...
Ilustracija

Ženski orgazam po Zodijaku: Bikovi uzdišu, Strijelci glume, a Škorpije su spremne na sve...

Otkrijte šta vam je potrebno da biste doživjeli vrhunac, kao i na koje karakteristike vaše seksualnosti partner treba da obrati pažnju, kako bi vas što lakše doveo do eksplozivnog orgazma.

OVAN
Kod ovih žena je sve brzo. Za njih važi pravilo „gvožđe se kuje dok je vruće“. Ako samo malo zastanete u trenutnom zanosu, ona gubi interes i tu je kraj seksa. Orgazam može postići veoma brzo i lako ako partner nije mlitav, pričljiv i ako ne odugovlači. Vrhunac joj je u načelu prilično bučan, a loš seks potpuno će je udaljiti od partnera. Preporuka za pripadnice znaka Ovna je da seks shvate kao igru za dvoje, a ne kao pojedinačnu trku na 100 metara. Seks treba doživjeti kao nešto lijepo, čak i ako je druga strana, makar u startu, sličnija pužu nego zecu.

BIK
Pripadnice ovog znaka lako se uzbude, ali to ne pokazuju. Misle: neka on sam to vidi. Partnera moraju da dožive kao nešto posebno, ne idu na prvu loptu i nisu sklone avanturama. I tu je problem. Potrebno im je dugo uhodavanje, istraživanje, a za to je potrebna i duga veza. Kada se ostvare u ozbiljnoj vezi i orgazam je tu. Ako su sigurne u sebe i ako ih ni na šta ne tjerate, pa još uz to ako je partner u kondiciji, one će svakako doživjeti seksualni vrhunac. Orgazam žena rođenih u znaku Bika propraćen je uvijanjem tijela i tihim uzdasima. Nakon seksa su srećne i osmjehom pokazuju zahvalnost. Ako ne dožive orgazam partneru opraštaju.

BLIZANCI
Blizanci i orgazam? Pomalo neobična kombinacija jer kako postići orgazam kada one za vrijeme seksa vole da se smiju, skaču, ponekad čak i pričaju viceve. Da bi doživjele orgazam potrebno je puno rada, napora, treba pronaći pravu poziciju, treba ih umiriti. Kod žena rođenih u znaku Blizanaca nema previše orgazama. Ali, to njima i nije važno. Važnije im je da je seksualna igra lijepa, maštovita. Kada dožive orgazam, ponekad nesvjesno ispuste suzu.

RAK 
Lako bi pripadnice znaka Raka doživjele orgazam kada ne bi seks doživljavale kao dužnost. A ono što je dužnost nije uvijek i ono što se želi. Previše se posvećuju partneru da bi bile koncentrisane na sebe. Njihova tjelesna građa je gotovo idealna za orgazam, imaju osjetljive grudi i sve ostalo, pa je ponekad i sam dodir dovoljan. Međutim, Račice uvijek intenzivno razmišljaju − ne mogu one u seks tek tako, pa i dok seks traje, one misle i misle… Potpuno se prilagođavaju partneru, čine sve što misle da on voli ili da mu treba raditi. Među ovim ženama je najviše onih koje odglume orgazam. To rade da bi on bio zadovoljan, a što se njih tiče, dovoljno im je to što ih on želi. Više od toga im ne treba. Partneru sve opraštaju.

LAV 
Njen orgazam je bučan, pun strasti, znoja, uzdisaja, pa je poželjno da zatvorite prozore. Ako se radnja odvija u kolima, onda idite negdje gdje nema ljudi. Lavice se potpuno prepuštaju seksualnom užitku, beskrajno su samouvjerene, znaju šta im treba i šta partner treba da radi. Tu je puno oralnog seksa, maženja, stiskanja. Ako ne dožive orgazam, nisu nezadovoljne, partneru neće zamjeriti, možda će ga povremeno bockati sitnim zafrkancijama. Lavice, naime, nisu zajedljive, ne misle ništa loše, samo očekuju da će se kasnije stanje popraviti.

DJEVICA
Prave se da su nevinašca. Seks ih „kao“ ne zanima, a uzbude se na svaku lascivnu riječ. Partner mora da im šapuće baš takve riječi kako bi ih doveo do orgazma. Za orgazam ženi Djevici treba snažan, pomalo grub partner, koji će voditi igru i koji će je potpuno potčiniti. On mora da bude vođa. Djevicama treba dosta uhodavanja, ali kada krenu, onda je to zahuktala lokomotiva. Kada se dovoljno uzbude, trude se da navedu partnera da im radi ono što znaju da će ih dovesti do orgazma. Njihov je orgazam dosta intenzivan, znoje se i zabacuju glavu, ali nema puno zvukova. Partneru teško opraštaju loš seks.

VAGA 
Ove su žene stvorene za orgazam − doživljavaju ga lako. Uz nježnog i mirišljavog, svježe istuširanog partnera, beskrajno će uživati. One se potpuno prepuštaju seksu. Ne smeta im ni mjesto ni vrijeme. Najvažnije je da je oko njih puno mirisa, svježine, na otvorenom su bolje nego u zatvorenom. Žele da zadovolje sebe, ali ako partner nije zadovoljan, biće tužne. Njihov je orgazam jak, previjaju se i stežu uz partnera, ispuštaju uzdahe, iskreno sve to proživljavaju, gotovo nikada ne glume. Njihov je način doživljavanja orgazma vrlo stimulativan i za partnera, pa je sa ženama Vagama najviše zajedničkih, istovremenih orgazama. Važno im je da oboje budu zadovoljni. Partneru lako opraštaju greške.

ŠKORPIJA 
Žena Škorpija je seksualna mašina koja melje partnera dok ne doživi orgazam. Za nju nema prepreka i nikad ne misli o njima. Trza se, namješta, povlači partnera i ne da mu da se pomjeri dok ne dođe do vrhunca. Može doživjeti i nekoliko orgazama za redom. Lako se uzbudi, seks je za nju nešto poput hrane, a orgazam je cilj svega. Ako taj cilj nije ostvaren, smatra da je i seks promašen. Nema dlake na jeziku i partneru koji je ne zadovolji jasno će reći šta misli. Ko je jednom zadovolji, u njenim mislima je uvijek potencijalni partner, a ko ne, može je zaboraviti. Ona nikada ne oprašta.

STRIJELAC 
Njen seks je kombinacija igre, glume i egzibicionizma. Voli da se pokazuje gola, pa joj je zanimljiva svaka voajerska ili egzibicionistička situacija. Brzo se uzbudi, a partner mora da prati njene titraje kako bi je doveo do orgazma. Seksu se lako prepušta, a potrebno je isprobati više načina kako bi se pronašao onaj pravi. Partneru šalje lagane signale. Kada dođe do prave poze, počinje ono pravo. Dok ne doživi orgazam, ona ne dozvoljava promenu poze. Orgazam žena rođenih u ovom znaku je bučan, ali nekada i vrlo tih. Ukoliko je partner ne zadovolji, neće mu zamjeriti, ali ako ni sljedeći put ne bude bolje razmišljaće o promjeni.

JARAC 
Ove žene vrlo teško doživljavaju orgazam. Partner s njima mora biti uporan, a samo je jedna pozicija pomoću koje, barem nekako, mogu dostići orgazam. To je spoj leđa-stomak, pri čemu su tu njena leđa, a njegov stomak. Zanimljivo je da se žene rođene u znaku Jarca lako uzbude, brzo požele penetraciju, seksu se prepuštaju vrlo lako, ali kada treba doći do orgazma, to je druga priča. One su vrlo racionalne, pa već vrlo rano spoznaju taj svoj problem, tako da partneru ne prave probleme. Ako i pate, čine to u sebi, o tome ne govore. Ako doživi orgazam, onda je to nešto što se ne može sakriti. Ona se previja, savija glavu, udara bokovima, a na partnera kao da zaboravi.

VODOLIJA 
Kod žena rođenih u znaku Vodolija sve su kombinacije moguće, kao što sve mogu biti i nemoguće. Nekada se lako uzbudi, a nekada ne. Može je silno uzbuditi dodir, jer ima osjetljivu kožu. Partner nikada ne zna šta je ovoj ženi u mislima. Ipak, kada je sa partnerom koji je spreman da je dugo i nježno miluje, može dostići seksualni vrhunac. Kada doživi orgazam, žena Vodolija se prilično brzo oporavlja, brzo se oblači ili prelazi na običan razgovor. Zato ponekad ostavlja utisak da joj to što joj se, uz toliko truda dogodilo, i nije važno. To je pogrešan zaključak, jer njoj je orgazam dokaz da je partner onaj pravi.

RIBE 
Žene rođene u ovome znaku su osjetljive i osjećajne. Njima je najvažnija ljubav, pa ako osjete da ih partner voli i to je dovoljno za orgazam. U seksu se potpuno prepuštaju, zaborave na sve, samo uživaju. Noć i prva zora njihovo su omiljeno doba za seks. Lijepo im je pored mora, a ako imaju povjerenja u partnera onda im je svaka situacija povoljna za seks. Povjerenje im je veoma važno, žele da budu vođene, žele grublji seks sa malo riječi i puno ljubljenja. Orgazam im je pun izvijanja, zabacuju glavu, trzaju se, ali ne ispuštaju previše zvukova. Veoma su srećne poslije orgazma i mogle bi se satima maziti.

Ženablic

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.