Kličko: Fjurija bi trebalo izbaciti iz boksa, zvuči kao  Hitler
Vladimir Kličko

Stvaranje mržnje

Kličko: Fjurija bi trebalo izbaciti iz boksa, zvuči kao Hitler

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko rekao je danas da bi svjetskom prvaku u teškoj kategoriji Britancu Tajsonu Fjuriju trebalo zabraniti da boksuje zbog izjava zbog kojih je "zvučao kao Hitler".

Fjuri se prošlog mjeseca izvinio zbog video snimka koji je postavio na društvenim mrežama u kome je dao homofobične, anti semitske i seksističke izjave.

Biviši svjetski šampion Kličko rekao je da je bio šokiran tim izjavama.

"Kada je pričao o Jevrejima zvučao je kao Hitler. Taj čovjek je imbecil", rekao je Kličko za Bi-Bi-Si (BBC).

Kličko je prošlog novembra izgubio od Fjurija jednoglasnom odlukom sudija i pretrpio prvi poraz poslije 11 godina. Revanš je zakazan za 9. jul u Mančesteru.

"Ne možemo da imamo takvog šampiona. Ili treba da ućuti, ili da ga zatvore u ringu, ili ga jednostavno treba izbaciti, pošto ne možete stvarati mržnju. Boksujem protiv tipa koji ne može da zatvori usta kada su pojedine stvari u pitanju", dodao je četrdesetogodišnji Kličko.

BEta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.