Ublažite opekotine od sunca
Ilustracija

Pet načina

Ublažite opekotine od sunca

Iako nas na svakom koraku podsjećaju da nanesemo kremu za zaštitu od sunca, i dalje nam se dešava da ponekad izgorimo. Međutim, uz pet savjeta koja vam donosimo u nastavku teksta, brže ćete zaliječiti opekotine i imati preplanuo ten brže nego što ste mogli da zamislite!

Losion za tijelo

Na cijelo tijelo, a naročito na crvene dijelove, nanesite svoj omiljeno losion za njegu tijela. Ukoliko on u svom sastavu sadrži aloe veru – još bolje! Ona će umiriti vašu kožu i spriječiti njeno ljuštenje.

Okupajte se

Ukoliko u svoju redovnu kupku ubacite samo neke nove sastojke, vaša koža biće vam izuzetno zahvalna! Dodajte jabukovo sirće kako biste pH vrijednost kože vratili u normalu, sodu bikarbonu za suzbijanje iritacije i crvenila, i esencijalna ulja da ublažite bol.

Pijte tečnosti

Kada izgorite, vaša koža je suha i dehidrirana, pa morate da dopunite njene rezervoare! Kako biste hidrirali čitav organizam, pijte puno tečnosti, a najbolje je da to bude obična negazirana voda.

Kesice čaja

Kesice tek skuvvanog čaja položite na opekotine ili, još bolje, na suhu krpu koju ćete prethodno postaviti na njih. Crni čaj izvlači toplotu iz opekotina i vraća pH vrijednost kože u ravnotežu. Takođe, čaj od nane će vas dodatno rashladiti.

Krastavci

Znate već da su dobri za podočnjake, ali možda niste znali da ublažavaju crvenilo od opekotina. U blenderu izmiksajte nekoliko krastavaca kako biste napravili pastu i nanesite na kožu.

Nezavisne

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.